De ce Regina Elisabeta a II-a nu are pașaport sau permis de conducere

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Miercuri, 05 iulie 2017, 17:08
În cei 65 de ani de când este regină, Elisabeta a II-a a făcut mai mult de 120 de vizite în străinătate, toate fără să dețină pașaport. Motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru? Pașapoartele britanice sunt emise în numele Majestății Sale, neavând nevoie de un asemenea document.

De asemenea, este cunoscută pasiunea monarhului britanic pentru mașini. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a lucrat ca mecanic auto, apoi ca șofer pe ambulanță și obișnuiește chiar și acum să conducă. Cu toate acestea, Regina Elisabeta nu deține un permis de conducere.

Elisabeta nu are nevoie de permis de conducere deoarece la fel ca în cazul paşaportului, permisele sunt emise în numele său.

Iată de ce alte beneficii se mai bucură Regina Elisabeta a II-a:

Suverana britanică are putere politică şi în ţările membre în Commonwealth, precum Australia, Canada, Noua-Zeelandă şi Jamaica.

Poate fi invidiată şi pentru faptul că are parte de două aniversări în fiecare an. Prima, în calitate de persoană privată, iar cea de-a doua în calitate de regină a Marii Britanii.

Este de notorietate faptul că Regina Elisabeta a II-a deține  toate lebedele de pe malul fluviului Tamisa, toți delfinii din apele teritoriale britanice și toți sturionii și balenele din apele engleze.

Monarhul britanic are imunitate completă în fața acuzațiilor. În plus, ea și restul Familiei Regale sunt scutiți de obligațiile așa-numitei Libertăți a Informației. Acest lucru înseamnă că pot să nu ofere nimănui accesul la propriile informații.

Regina participă la întâlniri săptămânale cu premierul britanic. Elisabta a II-a îl primeşte în audienţă în fiecare zi de miercuri, cu excepţia Crăciunului, pe prim-ministrul britanic.

Citește și – Cum se folosește Regina Elisabeta de poșetă pentru a trimite mesaje secrete personalului ei

Citește și – Regina Elisabeta și oja ei preferată. O folosește din anul 1989 și costă 9 dolari

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter