De ce Melania și Ivanka Trump au purtat văl la Vatican, dar nu și în Arabia Saudită

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Joi, 25 mai 2017, 12:18
Zilele trecute, presa internațională remarca faptul că nici soția lui Donald Trump, Melania, nici fiica acestuia, Ivanka, nu au purtat văl Islamic în timpul vizitei lor în Arabia Saudită, în condițiile în care, în 2015, Donald Trump a criticat-o pe Michelle Obama pentru faptul că nu și-a acoperit capul când a vizitat această țară islamică.

Citește și – Stilul vestimentar al Melaniei Trump, o altfel de Prima Doamnă

Prima Doamnă a Americii nu a repetat însă gestul și în timpul vizitei la Vatican. Melania și-a acoperit capul cu o mantilă, adică o eșarfă neagră, în timp ce Ivanka a purtat o eșarfă mai simplă. Cele două au păstrat astfel protocolul vălurilor și rochiilor negre, așa cum a procedat și Michelle Obama în 2009, când s-a întâlnit cu Papa Benedict.

Melania a mers la întâlnirea oficială cu Papa Francisc într-o ținută „all-black” semnată Dolce&Gabbana și purtând pe cap un văl tot negru. Și fiica președintelui, Ivanka, a avut o ținută similară, cu o rochie de lungime medie, neagră și văl.

„Protocolul de la Vatican cere ca femeile care îl întâlnesc pe Papa să poarte haine cu mâneci lungi, de culoare neagră și un văl care să le acopere capul”, a explicat Stephanie Grisham, directorul de comunicare al Primei Doamne.

Întrebată de ce Melania a purtat văl la Vatican, dar nu și în Arabia Saudită, Stephanie Grisham a răspuns că nu a existat nicio cerere expresă ca Prima Doamnă să își acopere capul în timpul vizitei sale în această țară arabă.

În urmă cu doi ani, Donald Trump a criticat dur, printr-un mesaj pe Twitter, decizia lui Michelle Obama de a nu purta văl islamic, în condițiile în care femeile au extrem de puține drepturi în această țară.

„Mulți oameni spun că decizia doamnei Obama de a refuza să poarte văl în Arabia Saudită este minunată, însă arabii s-au simțit insultați. Avem suficienți dușmani”, scria Donald Trump pe 29 ianuarie 2015 pe rețeaua de socializare.

Citește și – 5 lucruri pe care nu le știai despre Ivanka Trump

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter