Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo ANM pentru 16, 17 martie 2019

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 15 martie 2019, 13:40
Vremea în weekend se va schimba de la o zi la alta, anunță meteorologii. Dacă în prima zi temperatura va fi una normală pentru această perioadă, de duminică vremea vrea intra într-un proces de încălzire.

În weekend vom avea parte de două zile extrem de diferite, conform informațiilor meteorologie emise de ANM. Sâmbătă se arată un cer predominant înnorat, cu probabilitate de ploi slabe, iar duminică vreme frumoasă, cu temperaturi peste media normală a perioadei.

Cum va fi vremea în weekend la nivelul întregii țări

În Maramures, weekend-ul debutează cu o vreme închisă și posibilitate de averse. Maxima se va încadra între 7 și 11 grade, iar minima va coborî până spre 1 – 4 grade Celsius. Duminică, în această zonă cerul va fi mai mult senin, iar temperatura maximă diurnă va ajunge în jurul valorilor de 14 – 17 grade. Pe timp de noapte se vor înregistra 3 – 7 grade.

În Crișana, cerul va fi înnorat sâmbătă și se semnalează precipitații sub formă de ploaie. Regimul termic diurn va ajunge până la 7 – 12 grade, iar cel nocturn până la 2 – 5 grade. Duminică, vremea va fi frumoasă, iar maxima va atinge 17 – 20 de grade. Minima ar putea ajunge chiar și până la 11 grade.

În Banat, vremea în weekend va fi închisă în prima parte, când se anunță ploi, iar maxima nu va depăși 15 grade. Minima se va situa în jurul valorilor de 2 – 5 grade. Duminică, temperatura maxima va urca până spre 20 – 22 de grade. Noaptea, valorile termice vor scădea la 3 – 10 grade.

În Transilvania se vor înregistra condiții de ploaie, iar cerul va fi mai mult noros. Maxima nu va depăși 11 grade, iar minima va coborî până la -2/5 grade. Duminică, vremea va fi deosebit de caldă, cu valorile maxime de până la 19 grade. Pe timp de noapte, valorile termice vor scădea până la -3/7 grade.

În Oltenia, cerul va fi variabil în prima zi, cu șanse ridicate de ploaie. Maxima va atinge 13 – 18 grade, dar va urca destul de mult duminică, când va varia între 16 și 22 de grade. Minima se va înregistra în jurul valorilor de 1 – 6 grade sâmbătă și 3 – 8 grade duminică.

În Muntenia, prognoza meteo arată maxime de 10 – 18 grade sâmbătă, când cerul va fi mai mult înnorat și sunt semnalate condiții de precipitații sub formă de ploaie. Minima va coborî până la 0 – 6 grade, spre deosebire de duminică, când va avea 2 – 6 grade. Vremea în weekend se va schimba și în această zonă. Cerul va fi senin, iar maxima va urca până la valori de 16 – 21 de grade.

Cer variabil, mai mult noros, și condiții de ploaie se vor semnala și în Dobrogea, pe tot parcursul zilei de sâmbătă. Maxima se va înregistra în jurul valorilor de 9 – 14 grade, iar minima va coborî până la 2 – 5 grade. Duminică, vremea va fi deosebit de frumoasă, cu maxime de 11 – 18 grade. Noaptea, temperaturile scad la 5 – 7 grade.

În Moldova, vremea va fi închisă sâmbătă și vor fi șanse de precipitații sub formă de ploaie nu ocolesc această zonă, conform ANM. Valorile termice diurne vor ajunge la 8 – 15 grade, iar cele nocturne la 0 – 4 grade. Duminică, deși maxima va urca până la 13 – 19 grade, condițiile meteo se vor menține. Minimele vor coborî până la 1 – 7 grade.

Cum va fi vremea în București. Prognoza meteo ANM

Pentru Municipiul București, meteorologii au emis o prognoză specială. Conform acesteia, cerul va fi temporar noros în weekend-ul 16, 17 martie.  Vântul va avea intensificări mai ales după-amiaza și seara, când rafala va atinge viteze de 45 – 55 km/h, iar trecător posibil 60 km/h. Temperatura va urca în orele amiezii până la o maximă de 14 – 15 grade, apoi va scădea, astfel că la finalul intervalului se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Cum va fi vremea în weekend la munte

Și la munte media temperaturilor maxime va urca considerabil, până la valori de 5 – 6 grade Celsius, și se vor menține așa până în data de 19 martie. Apoi, maximele vor scădea ușor, până la 3 – 5 grade, însă media lor este destul de ridicată pentru această zonă. Minimele se vor situa în jurul valorilor de -6/0 grade.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter