Cum va fi vremea în ultima săptămână din 2018

De Oana Dinu, pe
Întrebați unde își vor petrecere sărbătorile de iarnă, românii au spus că vor sta acasă, vor pleca la munte sau în locurile natale. Indiferent unde alegem să stăm în această vacanță, este important să știm cum va fi vremea în ultima săptămână din 2018.

Mulți dintre noi vom fi pe drumuri la final de an, fie spre munte, fie spre alte locații unde vom sărbători Revelionul, iar pentru a călători în siguranță este necesar să știm cum va fi vremea în ultima săptămână din 2018. Meteorologii de la ANM au emis o prognoză pentru această perioadă și estimează că nu vom avea probleme din cauza ninsorilor în vacanță.

Cum va fi vremea în ultima săptămână din 2018 în țară

În Maramureș, temperaturile vor fi mai apropiate de cele normale specifice perioadei sau ușor mai ridicate decât acestea. Temperatura maximă va avea o medie de până la 4 grade, iar cea minimă va coborî până spre 0 grade. O scădere considerabilă de temperatură se va produce în zilele de 29 și 30 decembrie, când maximele se vor situa în jurul valorii de 0 grade, iar minimele între -6 și -2 grade. Se vor semnala temporar precipitații în tot intervalul.

În Crișana, din data de 21 decembrie vremea se va încălzi ușor, iar temperatura diurnă va crește până la o medie de 5 – 6 grade. Minimele se vor situa în jurul valorii de 1 grad. Din 26 decembrie se va răci din nou, treptat, iar în jurul datei de 30 decembrie se va ajunge la o maximă de 2-3 grade și o minimă de -3/-2 grade. Condiții de precipitații vor fi aproape în fiecare zi.

În Banat, se va încălzi treptat în următoarea perioadă, iar valorile termice vor fi apropiate sau ușor mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Maxima se va situa între 3 și 6 grade, iar minimele între -3 și 1 grad. Spre finalul lunii decembrie vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media valorilor termice diurne va ajunge până la 2 grade, iar cea a minimelor va scădea până la -3 grade. Se semnalează precipitații pe arii extinse în utlima săptămână din 2018.

Vremea în Transilvania va fi una mai caldă decât normalul acestei perioade, ca în majoritatea regiunilor țării. Maxima va avea în medie 3 – 4 grade, iar minimele nu vor trece pragul de 0 grade. În ultimele zile din an, temperaturile vor coborî din nou la o medie diurnă de sub 0 grade. Minimele rămân negative, cu valori termice ce pot scădea până la -8 grade. Vor fi șanse de precipitații temporare toată săptămâna.

În Oltenia, valorile termice vor avea mici fluctuații dar vremea va fi caracterizată de temperaturi apropiate sau ușor mai calde decât în mod normal.  Maximele vor fi cuprinse între 2 – 4 grade și minimele între -4/-2 grade. Există șanse de precipitații moderate cantitativ după 25 decembrie.

În Muntenia, prognoza meteo arată o ușoară încălzire a vremii, astfel că temperatura maximă va avea o medie de 2 – 5 grade, iar minima de -4/-2 grade. Se semnalează șanse de precipitații slabe după 26 decembrie.

Și în Dobrogea vremea va fi mai caldă decât de obicei, cu maxime cuprinse între 2 și 6 grade și minime ce vor varia între -2 și 2 grade. Agenția Națională de Meteorologie estimează că precipitațiile pot apărea doar trecător și pe arii restrânse.

În Moldova, regimul termic se va apropia de cel normal la începutul săptămânii, iar valorile termice diurne vor varia între -1/1 grad Celsius, iar cele nocturne vor ajunge la o medie de -4 grade. Nu vor fi schimbări semnificative de temperatură până la sfârșitul lunii decembrie, când maximele se vor situa între 0 și 3 grade, iar minimele între -4/-2 grade. Se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local și temporar.

Cum va fi vremea în ultima săptămână din 2018 la munte

Vremea la munte va fi în general rece, cu valori termice diurne mai scăzute decât cele normale. Se va semnala o creștere a temperaturii la începutul ultimei săptămâni din 2018, în intervalul 24 – 26 decembrie, când minimele vor fi puțin peste 0 grade. Regimul termic nocturn va avea strict valori negative, cu o medie între -8 și -7 grade, cu excepția nopților de 25 – 27 decembrie, când este posibil să crească la -4 grade. Sunt șanse de precipitații slabe, cu caracter local și temporar, toată perioada.

Cum va fi vremea în ultima săptămână din 2018 în București

În București, cerul va în general acoperit de nori și există o posibilitate de averse sub formă de ninsoare în jurul zilelor de 26 și 30 decembrie. Maximele vor fi ceva mai ridicate în primele zile ale săptămânii, când pot ajunge chiar și la 6 grade Celsius. Apoi, vor coborî până spre 1 – 2 grade. Pe timp de noapte, valorile termice pot varia între -7/-5 grade Celsius.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter