Cum va fi vremea în primele zile din luna mai

De Oana Dinu, pe
La începutul lunii mai presiunea astmosferică va continua să fie scăzută, dar temperaturile vor începe să crească înspre finalul săptămânii. Iată cum va fi vremea în primele zile din luna mai. 

După câteva zile de instabilitate atmosferică, vijelii, ploi și dezvoltarea norilor cumulonimbus ce au generat tornada de pe raza localităţii Drajna, din judeţul Călăraşi, meteorologii anunță că „ciclonul care ne-a afectat își va continua deplasarea către est și nord-est, spre zona Ucrainei. Până spre sfârșitul săptămânii, activitatea ciclonică va fi mai la nord de țara noastră.”

Cum va fi vremea în țară

De miercuri noapte ploile se vor restrânge, iar joi și vineri acesta vor mai apărea pe arii restrânse, după orele prânzului, mai ales în nordul și centrul țării, precum și la deal și la munte. Și vântul va mai scădea în intensitate în următoarele zile.

Se vor semnala și schimbări din punct de vedere termic, astfel că spre finalul săptămânii, o masă de aer cald va mai ridica mercurul din termometre. Joi, maximele se vor situa în jurul valorilor de 15 și 23 de grade, iar vineri între 17 și 26 de grade Celsius, mai ales în sudul și sud-estul țării.

Cum va fi vremea în București

În București, vremea se va încălzi considerabil și vântul nu va mai sufla cu putere. Maximele ar putea atinge vineri 25 de grade Celsius. Minimele se vor încadra între 9 și 14 grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte

Vremea la munte se va mai încălzi, astfel încât, până în data de 4 mai, media maximelor termice va ajunge la valori de 10 grade Celsius. În intervalul 5-7 mai, temperatura aerului va avea valori diurne mai scăzute, cu o medie regională a maximelor în jurul a 4 grade. Ulterior, această medie va crește din nou. Minima se va situa între valori de 0 și 2 grade Celsius, dar după data de 8 mai temperaturile vor mai crește. Local și temporar aproape zilnic se vor semnala precipitații, mixte la altitudini mari și predominant ploi în rest. Pe data de 5 mai ar putea cădea precipitații mai însemnate cantitativ și pe arii mai extinse.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter