Cum va fi vremea de 1 martie și 8 martie 2019

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 28 februarie 2019, 17:44
După o iarnă cu multe schimbări climatologice, cu toții suntem curioși când va veni cu adevărat primăvara și cum va fi vremea de 1 martie și 8 martie 2019. Ce spune prognoza meteo emisă de ANM.

Agenția Națională de Meteorologie a publicat estimările făcute pentru următoarea perioadă. Vremea va ajunge la valori normale pentru sfârșitul lunii februarie, iar primăvara este foarte aproape, conform ANM, cu temperaturi ce pot atinge valori termice de 17 grade.

Cum va fi vremea de 1 martie și 8 martie 2019 în țară

Media temperaturilor maxime va crește la finalul lunii februarie, astfel încât ar putea ajunge și la valori de 13 grade Celsius. Din 2 martie maximele vor scădea cu aproximativ 4 grade. Se va încălzi din nou în 5 martie, când temperatura ar putea atinge 16 grade în această zonă. În ceea ce privește valorile termice nocturne, lucrurile nu diferă prea mult. Dacă în ultimele dimineți din februarie va fi frig, până în 10 martie temperatura va ajunge în jurul valorii de 4 grade Celsius.

În Crișana vremea se va încălzi până în data de 1 martie, când maximele vor avea valori de 9 – 14 grade, iar minimele de 2 – 5 grade. Media temperaturilor maxime va crește până spre 12 – 15 grade la începutul lunii martie. Minimele vor avea o medie de 2 grade și ulterior vor urca până la 0 – 4 grade. În zilele de 1 și 2 martie, precum și în ziua de 5 martie, există șanse mai ridicate de precipitații, în general temporare și slabe cantitativ.

Cu siguranță vă întrebați cum va fi vremea de 1 martie și 8 martie 2019 și în zona Transilvaniei. Ei bine, media regională a temperaturii maxime va crește până la 9 – 10 grade înainte de 1 martie, va atinge 6 – 11 grade în această zi și va urca până la 13 grade până în data de 5 martie. Media temperaturilor minime va fi una negativă, dar va crește treptat, ajungând în preajma valorii de 0 grade. Totuși, de 1 martie sunt șanse ridicate de ploaie.

În Maramureș, de 1 martie vremea va fi ploioasă și se vor înregista maxime de 7 – 9 grade și minime de  -1/3 grade. Până în data 5 martie, valorile termice vor fi în urcare treptată. Media maximelor va avea variații între 4 și 10 grade, iar cea a minimelor între -7 și 0 grade. La începutul lunii martie maximele se vor stabili în jurul valorii de 12 grade, iar minimele vor fi de 1 -2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere după data de 28 februarie.

În Moldova, temperatura va varia considerabil, dar până în data 1 martie va ajunge la valori mai mari de 10 – 12 grade. Prima zi a lunii martie debutează cu cer parțial însorit și maxime de 6 – 14 grade, după care temperatura va scădea din nou la 5 – 6 grade, în zilele de 2 și 3 martie. După această perioadă, maximele vor fi cuprinse, în general, între 11 și 14 grade. Minimele se vor situa în jurul valorilor de -1 și 3 grade, cu excepția zilei de 3 martie, când media va fi de -3 grade. Vor fi precipitații slabe în unele zile din intervalul 1-10 martie.

În Dobrogea, media maximelor va ajunge până la valori de 10 – 11 grade până 1 martie, după care va scădea la 6 – 7 grade. De 1 martie se vor înregistra maxime de 10 – 15 grade și minime de 2 – 5 grade. Din 4 martie, temperatura diurnă va fi mai ridicată decât normalul perioadei, cu valori de 10 – 13 grade. Minimele se vor situa între 0 și 5 grade, cu excepția zilei de 29 februarie, când media va fi de -2 grade. Se vor înregistra precipitații slabe în zilele de 2 și 3 martie și local în intervalul 4 – 10 martie.

În Muntenia, tendința de creștere a temperaturii aduce valori de 12 – 14 grade până în data de 1 martie. Maximele în prima zi din martie ar putea atinge valori de 17 grade Celsius. Chiar dacă în zilele de 2 și 3 martie va fi mai rece, cu o maximă de 9 grade, regimul termic diurn va urca din nou la valori mai ridicate decât normalul perioadei. Maxima va avea o medie de 13 – 16 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor fi cuprinse între -3 și 3 grade. Există șanse de ploi slabe în perioada 2 – 3 martie și local între 6 și 10 martie.

Nici în Oltenia nu trebuie să ne facem griji despre cum va fi vremea de 1 martie și 8 martie 2019. Meteorologii ANM spun că de 1 martie va fi deosebit de cald, iar maximele vor urca până la 11 – 17 grade. Chiar dacă în zilele următoare temperatura va scădea câteva grade, aceasta va urca din nou la 13 – 16 grade pe timp de zi. Minimele vor fi cuprinse între -3 și 3 grade. În intervalul 1 – 10 martie există probabilitatea de precipitații sub formă de ploaie slabă, la nivel local.

Cum va fi vremea de 1 martie și 8 martie 2019 la munte

La munte, maximele se vor încadra între -2 și 3 grade la finalul lunii februarie. La început de primăvară valorile termice diurne vor depăși normalul perioade, fiind cuprinse între 2 și 5 grade. Minimele vor fi sub pragul de îngheț, -7/-3 grade, până în data de 3 martie. Ulterior acestei perioade, regimul termic nocturn va avea tendințe de ușoară creștere, astfel că media va atinge -5/-1 grad. Se vor semnala precipitații slabe cantitativ în perioada 1 – 3 martie și local în unele zile din intervalul 4 – 10 martie.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter