Cum să faci răcoare în casă fără aer condiționat

De Oana Dinu, pe
Vară, caniculă, insomnii și stări de inconfort din cauza efectului de saună din casă. Cu toții știm ce înseamnă asta, mai ales dacă nu avem aer condiționat. Iată cum putem să ne răcorim locuința. 

Dacă nu suntem la mare sau la munte, lunile de vară în care temperaturile sunt extrem de ridicate ne provoacă disconfort și chiar insomnii. Iată câteva trucuri pentru a face răcoare în casă fără aer condiționat, conform Brightside.

Păstrează o temperatură potrivită pe tot parcursul zilei

Pentru a avea o temperatură potrivită în casă, trebuie să aerisești în mod corect. Deschide ferestrele dimineața, până în ora 7, atunci când este încă răcoare afară și asigură-te că stau închise pe tot parcursul zilei, atunci când temperaturile cresc. Le mai poți deschide din nou, după ora 20, pentru a te bucura de aerul proaspăt.

Pentru a evita ca soarele să intre în încăpere, folosește draperi sau jaluzele. Dacă nu vrei să se încălzească rapid, evită fibrele sintetice. De asemenea, albul ajută mult mai mult decât nuanțele închise. Poți să folosești și în exterior o copertină care să facă umbră și care să împiedice soarele să bată direct în geamuri.

Dacă vreți să eliminați căldura din apartament, este important să scăpați de lucrurile care colectează praf, cu ar fi carpetele, covoarele sau pernele de pe canapea. Aerul va fi mai curat și aerul rece se va păstra mai mult timp. Și plantele verzi ajută la păstrarea aerului curat.

Când îți pregătești camera pentru somnul de noapte, deschide fereastră și așează un prosop umed în dreptul ei. Încăperea se va răcori mai repede. Dar atenție, nu lăsa prosopul acolo peste noapte. Specialiştii recomandă ca în locuinţa noastră să păstrăm un nivel al umidităţii între 30 şi 60%.

Dacă nu ți se pare că temperatura a scăzut suficient, poți șterge și podeaua. Înainte să existe aerul condiționat, oamenii foloseau deseori această metodă.

Folosește un ventilator 

Orice ventilator poate fi transformat într-un aer condiționat dacă pui în dreptul lui un bol plin cu gheață sau sticle cu apă înghețată. Curenții de aer rece vor răcori toată încăperea. Dacă este foarte cald, schimbă sticlele la un interval de 4-5 ore.

Înlocuiește lenjeria din materiale sintetice

Pentru un somn liniștit, schimbă lenejeria din materiale sintetice cu una din bumbac sau din mătase. Fibrele naturale absorb transpirația și astfel piele va putea respira mult mai bine. Același lucru este valabil și în cazul pijamalelor. Dacă poți dormi fără haine, ar fi cel mai bine. Specialiștii spun că deși este cel mai sănătos și odihnitor.

Evită sursele de căldură și abur

Pentru a menține răcoarea în interiorul locuinței, poți evita să folosești sursele care emană căldură, dacă nu este absolut necesar. Nu lăsa computerul și televizoarele aprinse dacă nu le folosești. Încearcă să gătești, să calci sau să speli rufele seara, când poți aerisi mai repede locuința. Poți, de asemenea, să înlocuiești becurile incandescente cu unele cu lumină rece.

Citește și: 

Sărbătoare în familia Beckham. Ce fotografie au postat Victoria și David

Boney M va concerta la București. Cine este invitatul special

Sursă foto: 123rf.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter