Foto: Cum să decorezi masa de Crăciun

De Nicoleta Galeteanu, pe

Tradiţional, clasic sau modern, indiferent de stilul pe care îl preferi pentru decorararea mesei de Crăciun, aceasta trebuie să fie fără doar şi poate una spectaculoasă, dacă ţi-ai propus să impresionezi invitaţii de sărbători.
Dacă ţi-ai propus ca în acest an să fii tu gazdă de Crăciun, atunci alege să fii una perfectă. Inspiră-te din ideile de mai jos pentru decorarea mesei de sărbători şi sigur îi vei surprinde pe cei dragi, chiar dacă sarmalele nu îţi vor ieşi perfect.

Elegant în alb şi roşu

Aproape fără niciun dubiu această combinaţie de culori nu se va demoda niciodată. Gingaşă, caldă ori sexy – şi toate la un loc -, versatilitatea acestor nuanţe creează o atmosferă deosebită oricum ai gândi-o.
Pentru masa de Crăciun experimentează puţin din stilul clasic şi elegant, simplu, dar spectaculos.
Foloseşte ornamente puţine, dar deosebite, pentru un aspect luxuriant.
Îmbracă scaunele în alb, folosind huse (le poţi face şi acasă) şi axează-te pe accesorii roşii, căci farfuriile vor fi obligatoriu albe.
Foto: Cum să decorezi masa de Crăciun

Clasic cu alb şi verde

Alb şi verde, sau variaţiuni ale nuanţelor (gri-cenuşiu, verde – mentă), sunt culorile sezonului cu care sigur nu vei da greş. În funcţie de stilul ales, ceastă combinaţie de culori poate crea atât o atmosferă caldă de interior, cât şi un cadru rece de iarnă, deopotrivă.

Aşază o faţă de masă verde crud sau gri deschis. În primul caz, împodobeşte masa cu tacâmuri argintii şi vase albe, în care poţi pune mici motive de Crăciun. În cel de-al doilea, alege decoraţiuni verde-aprins pentru a crea contrast, însă poţi jongla, dacă doreşti, şi cu alte pete de culoare. În mijloc, poţi aşeza, exact ca în fotografia de mai jos, flori roz.
Foto: Cum să decorezi masa de Crăciun
Dacă ai musafiri sensibili la mirosul de flori, în locul acestora, poţi recurge la recuzita de globuleţe. Într-o fructieră, aşază globuleţe aurii sau argintii, care vor străluci fabulos reflectând în lumina candelei.
Foto: Cum să decorezi masa de Crăciun

Roşu tradiţional

Pentru o atmosferă cu adevărat autentică, veselă şi care să reflecte exact spiritul sărbătorilor, optează pentru roşu intens, vişiniu, în armonie cu nuanţa vinului rubiniu din pahare.

Mergi pe o combinaţie clasică de Crăciun, cum este roşu cu verde, şi accesorizează cu ornamente fine pe auriu. Efectul va fi un adevărat spectacol de culoare şi o atmosferă caldă şi familiară, aşa cum trebuie să fie de Crăciun.
Foto: Cum să decorezi masa de Crăciun
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter