Cum poți salva legumele care s-au înmuiat în frigider

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 16 iunie 2021, 16:39
De multe ori se întâmplă ca legumele păstrate mai mult timp în frigider să se înmoaie și crezi că nu le mai poți folosi. Însă, aceste legume pot fi salvate.

Cum poți salva legumele moi

Rădăcinoasele

Ţelina, morcovii, pătrunjelul, păstrârnacul sau ridichiile încep să se deshidrateze dacă sunt ţinute în frigider o perioadă mai lungă de timp. Din momentul în care sunt culese, apa începe să se evapore, făcându-le din ce în ce mai moi. Nu poți să contracarezi acest proces decât folosind tot apă. Este suficient să le tai vârfurile şi să le pui într-un bol cu apă rece timp de 30 de minute. Trebuie să faci acest lucru înainte să înceapă să mucegăiască.

Citește și: 10 fructe și legume de toamnă care întăresc imunitatea

Legume cu frunze verzi

Dacă ajung să aibă mucegai şi să devină vâscoase, atunci nu îți mai rămâne decât să le arunci. Însă, dacă nu au ajuns în acest stadiu, este suficient să le pui într-un vas cu apă rece şi să le lași acolo până când se revigorează.

Citește și: 8 fructe și legume care îți vor reda energia și puterea de concentrare

De asemenea, poți folosi legumele așa cum sunt. Sunt perfecte pentru supe sau tocăniţe, mai ales dacă adaugi şi câteva ierburi aromatice. Legumele mai moi precum broccoli sau conopidă pot fi transformate în supă cremă sau piure. Oricare dintre legume pot fi puse într-un blender şi transformate în smoothie. O altă variantă pentru morcovi sau păstârnac este să îi stropești cu puţin ulei, sare şi piper şi să-i lași la cuptor câteva minute.

Citește și: Alimente care nu se țin la frigider. Inclusiv legume și fructe

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter