Cum arată orașul secret care nu apare pe nicio hartă a lumii

De Adina Radu, pe Ultimul update Marți, 23 noiembrie 2021, 14:30
În anii ’90, aproximativ 100.000 de oameni trăiau într-un oraș fără nume, care nu a putut fi identificat pe nicio hartă a lumii. Cunoscut după codul numeric 404, orașul este situat în câmpiile de nisip din provincia Gansu din nord-vestul Chinei, la aproximativ 100 de kilometri distanță de orașul Jiayuguan.

Codul vine de la 404 Co. Ltd., o companie ce face parteparte din Corporaţia Naţională Nucleară a Chinei, având ca unic scop dezvoltarea unei bombe nucleare.

orasul fara nume 2

Construit în 1958, cei mai buni oameni de ştiinţă au fost transferaţi în acest oraș, iar ulterior, în 1964, a avut loc primul test nuclear reuşit: detonarea unei bombe în deşertul Gobi. Oraşul „fără nume” din China are doar patru kilometri pătraţi la suprafaţă, însă are o uriaşă reţea subterană, care va fi folosită în eventualitatea unui război nuclear.

orasul fara nume 3

Nu în ultimul rând, acest oraș are propria administrație municipală, departament de poliție, un canal de televiziune local și chiar tribunal și închisoare.

Astăzi, mai trăiesc aproximativ 1000 de locuitori în orașul „fără nume”, după ce majoritatea oamenilor au fost transferați în Jiayuguan.


Citește și – 15 lucruri pe care nu le știai despre China

Citește și – Cel mai mic oraș din România atrage mii de turiști străini pe an

Foto – captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter