Cum alungi mirosul neplăcut din casă

De Libertatea pentru femei, pe

În fiecare zi vezi reclame pentru odorizante de cameră, aşa că ai de unde alege. Noi îţi propunem însă câteva trucuri naturale verificate ca să scapi de mirosurile neplăcute.
Dacă atunci când vii de afară simţi în casă miros de aer închis deschide grabnic ferestrele! Tot pentru aerul închis:
– Pulverizează 2-3 pufuri de oţet sau oţet de mere şi aerul închis, mirosul de bucătărie sau de fum dispar ca prin farmec. Este indicat oţetul în locul odorizantelor chimice în special în casele în care locuiesc persoane alergice sau suferind de astm.
– Pune pe la colţuri câteva bucăţele de cărbune pentru grătar. Cărbunele absoarbe orice miros, dar şi umezeala din încăperile care au stat închise multă vreme.
– Arde coajă de lămâie sau de portocală, felii sau cotoare de mere.
– Pudrează cu bicarbonat de sodiu covoarele care miros a îmbâcsit, lasă-l o noapte să acţioneze şi apoi aspiră temeinic.
– Pune lângă obiectele proaspăt vopsite cu vopsea pe bază de ulei farfurioare cu sare fină, lasă-le 2-3 zile şi mirosul puternic va dispărea complet. Şi mai bine, la fiecare kilogram de vopsea, adaugă 2 linguriţe de esenţă de vanilie şi abia apoi foloseşte-o.
– Arde foi de dafin sau un pumn de frunze de mentă uscate ca să elimini mirosul de umezeală şi mucegai.
– Ca să scapi de mirosul de fum de ţigară şi de tutun stătut aprinde o lumânare sau agaţă undeva un burete umed. Mai poţi agăţa ici-colo 2-3 prosoape înmuiate în apă rece şi stoarse doar cât să nu curgă din ele. Dar cele mai eficiente sunt farfurioarele cu oţet aşezate pe mobile.

Ca să miroasă mai frumos…

– Picură în apa cu care speli pardoseala câteva picături de ulei esenţial de lavandă sau de brad ori pin.
– Şterge cât mai des caloriferele cu apă amestecată cu ulei.
– Şterge toate becurile cu un tampon îmbibat în esenţa parfumată preferată. Atenţie! Lasă-le să se usuce perfect înainte de a le aprinde, altfel se vor arde.
– Dacă ai sobă, aruncă din când în când în foc coji de citrice sau cetină de brad.
– Confecţionează-ţi decoraţiuni care să conţină beţişoare de vanilie şi batoane de scorţişoară sau aşază aceste două mirodenii pe o farfurie sau o tavă de efect.
– Două linguri de detergent parfumat sau câteva picături din uleiul esenţial preferat puse în sacul aspiratorului împrăştie miros proaspăt în toată casa când aspiri.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter