4 concerte din weekend pe care nu trebuie să le ratezi

De Nicoleta Galeteanu, pe

Peste 60 de trupe şi artişti de renume vor încinge scenele din Capitală şi împrejurimi. Rock the City şi B’estfest deschid, la început de iulie, stagiul festivalurilor…
 …de anvergură ale verii pe care nu trebuie să le ratezi.

Şi pentru că line up-ul este de departe cel mai generos de până acum, îţi recomandăm cele mai bune concerte pe care să le asculţi live în acest weekend.

WhiteSnake – Rock the City

După două concerte grozave în ’97 şi 2008, englezii de la Whitesnake urcă din nou pe scena autohtonă, duminică, în Piaţa Constituţiei, acolo unde se anunţă punctul zero al muzicii rock.

Rockerii vor intra în concert, după alte trupe sonore ca Metrock, Trooper sau Hatebreed, iar fanii vor putea asculta ultimul album al englezilor, intitulat „Forevermore” şi lansat anul acesta.

Ascultă una dintre cele mai frumoase melodii alte trupei, „Is this Love”.

Judas Priest – Rock the City

Rebranduit anul acesta, fostul Sonisphere, actualul Rock the City, vine cu forţe proaspete şi, fireşte, cu nume noi pe afişele festivalurilor româneşti, dar veterane pe scena muzicii mondiale.

Câştigători ai Grammy, Judas Priest, una dintre cele mai longevive trupe engleze, concertează în acest weekend pentru prima dată în România.

Cea de-a treia zi de festival va fi una incendiară la propriu. Băieţii de la Judas Priest au pregătit un show cu efecte speciale şi elemente pirotehnice de mare efect.

Ascultă mai jos una dintre cele mai frumoase balade ale trupei.

Biletele pentru fiecare din zilele festivalului costă 125 de lei (Normal Circle) şi 185 de lei (Golden Circle), iar abonamentele – 180 de lei (Normal Circle) şi, respectiv, 280 de lei (Golden Circle) şi se vând în reţeaua Eventim.

Skunk Anansie – B’estfest

B’estfest se întrece pe sine anul acesta şi aduce, la a patra ediţie, nu mai puţin de 51 de trupe şi artişti consacraţi în campusul muzical care va cuprinde comuna Tunari, mai excat malul lacului Pasărea.

Trupa cu una dintre cele mai distinctive prezenţe feminine, Skunk Anansie este un nume reprezentativ al curentului britrock, ce propune o muzică extrem de plăcută care s-ar putea să îţi placă. Poţi asculta aici una dintre piesele trupei.

B’estfest te invită să campezi pe islazul de la Tunari şi pune la dispoziţie biciclete, dacă vrei să mergi, pe care o poţi închiria de la staţia de metrou Pipera.

Mika – B’estfest

Cu atâtea trupe invitate, nici nu încape îndoială că festivalul v asatisface gusturile tuturor melomanilor. Pentru amatorii de muzică electronică, Mika, familiar de câţiva ani cu distracţia de la noi, concertează în a doua zi a festivalului, iar din repertoriu vei recuoaşte cu siguranţă hitul „Grace Kelly” care l-a propulsat pe artist în 2007, precum şi cele mai noi piese de pe  ultimul album.

Este bine de ştiut că B’estfest Summer Camp propune şi distracţii auxiliare în cele trei zile de festival, ca să nu te plictiseşti.

Volei, fitness, yoga, carusel, spectacole de magie, tatuaje, lecturi şi spectacole de teatru, proiecţii de film de la Anim’est şi Future Shorts, expoziţii şi ateliere de meşteşuguri, fotografie sau artă contemporană.

Află care sunt festivalurile verii 2011 în România.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter