Chinezii fac economie la hârtia igienică cu ajutorul inteligenței artificiale

De Oana Savin, pe
În toaletele publice din China au fost instalate aparate de recunoaștere facială ce distribuie hârtie igienică pentru a face economie la acest produs.

Un aparat de recunoaștere facială a fost introdus în urmă cu două luni în toaletele publice din districtul Jing’an al oraşului Shanghai, chinezii economisind astfel o cantitate importantă de hârtie igienică, relatează Shine.

Citește și: Prezentare de modă inedită în Arabia Saudită: Manechinele, înlocuite cu drone VIDEO

Aparatul de scanare facială poate economisi până la 70% din hârtia igienică”, a afirmat Li Bei, un angajat al Shoulian Science and Technology Co, firma care furnizează aceste dispozitive.

După scanarea feţei utilizatorului, aparatul distribuie hârtia igienică. Pentru majoritatea persoanelor, precizează Li, „o bucată de 80 de centimetri ar trebui să fie suficientă”.

Dacă este necesar, utilizatorii toaletelor pot cere mai multă hârtie personalului de întreținere, fără a fi taxați suplimentar.

Aparatul de scanare facială poate fi utilizat o dată la 9 minute.

Citește și: 6 trucuri ca parfumul tău să reziste pe tot parcursul zilei

„Luăm în considerare unele ajustări făcute aparatului care are o înălţime de 1,8 metri, ceea ce nu este convenabil pentru copii sau pentru unele persoane mai mici de statură”, a explicat Li.

Circa 1.500 de persoane folosesc zilnic toaleta cu senzori de monitorizare, iar compania intenționează să implementeze tehnologia și în alte zone ale orașului.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter