Cele mai puternice femei din lume în 2011

De Nicoleta Galeteanu, pe

De la capete încoronate, politicieni, antreprenoare de succes şi până la figuri controversate din showbiz, cele 100 cele mai influente femei din topul Forbes controlează…
 …împreună 30.000 de miliarde de dolari.

Iată care sunt cele mai puternice femei din lume, în noul clasament întocmit de revista americană.

1. Angela Merkel

Profesoară de limbile latină şi engleză, Angela Merkel a devenit prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania.

În 2005, politicianul a fost ales pentru prima dată în această funcţie, de către Bundestag, parlamentul german, iar în 2009 a fost realeasă. Şi în topul Forbes, cancelarul este o prezenţă constantă. Din 2006 până în 2009 a fost cea mai puternică femeie din lume, iar în acest an şi-a reluat locul.

2. Hillary Clinton

De profesie avocat, Hillary Clinton este din 2009 Secretar de Stat în administaţia Barack Obama. Din 2001 până în 2009, soţia lui Bill Clinton, cel de-al 42-lea preşedinte al SUA, a fost senator de New York din partea Partidului Democrat.
A fost una dintre puţinele Prime Doamne a SUA care s-a implicat direct în deciziile politice în timpul mandatului lui Bill Clinton.

3. Dilma Rousseff

Fiica unei braziliene şi a unui emigrant bulgar, membru activ în mişcarea comunistă, Dilma Rousseff este prima femeie preşedinte al Braziliei.
În timpul loviturii de stat din 1964, Dilma luptă împotriva dictaturii militare, fiind închisă şi posibil torturată, între 1970-1974, potrivit Wikipedia.

4. Indra Nooyi

De origine hindusă, Indra Nooyi este considerată cea mai de succes femeie de afaceri din India, fiind admirată şi invidiată de antreprenori din toată lumea.
Director executiv al PepsiCo, Indra a reuşit să dubleze profitul companiei şi să crească veniturile anuale la 70 la sută, de când s-a implicat în strategiile de business ale corporaţiei americane.

5. Sheryl Sandberg

Cu studii economice la Harvard, economistă la Banca Mondiala, coordonatoarea departamentului de vânzări online Google, Sheryl Sandberg este din 2008 Chief Operating Officer al Facebook şi „persoana fără de care echipa ar fi incompletă”, cum a declarat Mark Zuckerberg.

6. Melinda Gates

Soţia unuia dintre cei mai prolifici antreprenori în prezent, Melinda Gates ocupă locul şase în topul Forbes. La vârsta de 47 de ani, ea este co-preşedinte executiv al Fundaţiei Bill and Melinda Gates.

7. Sonia Gandhi

În calitate de preşedinte al Partidului Congresul Naţional Indian, partidul aflat la putere, Sonia Gandhi este considerată cea mai influentă personalitate politică a ţării.

8. Michelle Obama

Prima Doamnă a SUA în prezent, soţia preşedintelui american Barack Obama, Michelle Obama ocupă locul opt în topul celor mai influente femei din lume.

9. Christine Lagarde

Avocata de origine franceză, Christine Lagarde este prima femeie care ocupă funcţia de director general al Fondului Monetar Internaţional. În 2009, Lagarde a for desemnată de ziarul britanic Financial Times cel mai bun ministru de finanţe din zona euro.

10. Irene Rosenfeld

Femeia care a transformat Kraft Foods în succes, Irene Rosenfeld, în vârstă de 58 de ani, este în prezent directorul executiv al cunoscutei companii alimentare. Rosenfeld, cunoscută pentru caracterul său puternic, a dus cele mai tensionate strategii de acţiune pentru Kraft Foods.

Despre a 10-a cea mai puternică femeie a lumii se aude că ar avea bunici români.

Pe următoarea poziţie figurează Lady Gaga (25 de ani), cea mai tânără dintre cele 100 de femei de pe listă, precum şi regina Elisabeta a II-a (85 de ani), clasată pe locul 49 de editorii Forbes.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter