Cele mai frumoase Târguri de Crăciun în România

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 18 decembrie 2019, 17:45
Spiritul sărbătorilor a cuprins marile orașe, odată cu aprinderea iluminatului festiv și deschiderea celor mai frumoase Târguri de Crăciun în România. 

Decorațiunile, luminițele, brazii împodobiți, colindele din magazine au adus în marile orașe din țară spiritul sărbătorilor de iarnă încă de la sfârșitul lunii noiembrie. În minivacanța de 1 Decembrie, românii au avut ocazia să participe la mai multe evenimente, cum ar fi paradele militare, și să se bucure de atmosfera prietenoasă din cele mai frumoase Târguri de Crăciun în România.

Unde sunt cele mai frumoase Târguri de Crăciun în România

Târgul de Crăciun din Sibiu a fost, ca în fiecare an, cel care a deschis sezonul de iarnă. Încă din 16 noiembrie, Piața Mare din centrul orașului s-a transformat în ținutul lui Moș Crăciun al Transilvaniei. Ajuns la cea de-a 12-a ediție, Târgul de Crăciun găzduiește 100 expozanți din țară și străinătate, atelierele lui Moș Crăciun pentru copii, dar și un patinoar în aer liber. Proiecțiile nu vor lipsi de pe zidurile clădirilor din apropiere. Pentru a vedea cele mai frumoase străzi din Sibiu, turiștii pot lua trenulețul din gara special amenajată. Acesta își așteaptă vizitatorii până în data de 3 ianuarie 2019.

Târgul de Crăciun din București și-a deschis porțile în seara de Sfântul Andrei, atunci când au fost aprinse și luminițele din oraș. Până în 26 decembrie, Piața Constituției va fi un punct de atracție pentru toți iubitorii sărbătorilor de iarnă. Vizitatorii se pot bucura de un târg tradițional format din peste 100 de căsuțe cu decorațiuni și produse de sezon, de o zonă gastronomică unde pot degusta preparate românești autentice, de un patinoar în aer liber și o iesle care redă scena nașterii Mântuitorului. Copiii sunt așteptați în Casa lui Moș Crăciun, un loc magic unde vor fi întâmpinați de elfi, cărora cei mici le pot înmâna scrisorile cu ceea ce își doresc să primească de la cel mai simpatic și popular bătrânel. Ei se pot bucura, de asemenea, de spectacole, ateliere de creație. Nu în ultimul rând, trebuie să amintim de bradul de Crăciun, înalt de 30 de metri și împodobit cu 4.000 de globulețe.

Și Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca și-a primit vizitatorii începând cu data de 23 noiembrie. Moș Crăciun are o casă și aici, unde copiii și părinții sunt așteptați în fiecare zi pentru activități distractive și creative, cum ar fi ateliere creative pentru copii (între 1 si 23 decembrie) și povești și jocuri pentru întreaga familie (din 25 și până în 30 decembrie).

Este în vârful topului celor mai frumoase Târguri de Crăciun în România, fiind nominalizat în concursul European Best Christmas Market, alături de târguri renumite din orașe precum Viena, Praga sau Köln. Sunt așteptați la brad și colindătorii, în fiecare zi, de la ora 17. Moș Crăciun a promis că atunci când va auzi colinde, se va arăta de îndată. Spectacolele nu vor lipsi nici ele în următoarea perioadă.

Dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun în România nu poate să lipsească cel din Brașov. În Piața Sfatului, în jurul bradului frumos împodobit, atmosfera este una de poveste. Vizitatorii sunt așteptați la căsuțele decorate de sărbătoare cu produse artizanale, hand made, decorațiuni, mâncăruri tradiționale și băuturi calde care să combată aerul rece de iarnă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@florinsergiu97) on

S-a dat startul distracției și la Târgul de Crăciun din Timișoara, chiar de Ziua Națională a României, printr-un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri. Timișoreni și turiști din toată țară sunt așteptați să se bucure de magia Crăciunului într-una dintre piețele centrale ale orașului de pe Bega.  Bradul, decorațiunile luminoase, căsuțele întregesc atmsofera de sărbătoare din Piața Victoriei. Surprizele muzicale de la cea de-a XII-a ediție vor răsuna în oraș până în data de 10 ianuarie.

Bucuria sărbătorilor de iarnă a ajuns și la Târgul de Crăciun din Oradea, acolo unde Piața Unirii a fost transformată într-un decor desprins din poveste. Tradițiile, concertele live și bunătățile culinare, în lumina miilor de beculețe, promit să cucerească orice vizitator care ajunge aici din 6 decembrie. Atmosfera este completată de decorațiuni, suveniruri hand made și un brad asemeni celor din basme. Moș Crăciun și-a instalat deja cutia fermecată și așteaptă scrisorile. O zăbovească în casuța lui magică până în data de 23 decembrie, anunță organizatorii.

Concerte și spectacole de Crăciun

La București, în Ajun și în zilele de Crăciun va avea loc o serie de concerte speciale, cu invitați pe măsură. În 24 decembrie, pe scena din Piața Constituției vor urca pe scenă cântăreți din toată țară: Ansamblul din Focșani ”Ţara Vrancei”, Ansamblul ”Carpați” din Câmpulung Muscel, Ion Drăgan și grupul vocal ”Gorjeanca”, Mărioara Man Gheorghe, Grigore Gherman și grupul folk ”Mlădițe Ilfovene”, ”Doina Bascovului”, ansamblu folcloric din Pitești, Viorica Lupu, Gabriel Dumitru, Ion Drăgan, Ștefania Rareș, Viorica Flintașu, Floarea Calotă și Valentin Uzun Orchestra.

Seara de 25 decembrie va fi deschisă de George Miron, grupul vocal ”Acapella” și Andrei Tudor Band. Vor urma Adda, Provincialii, Damian Drăghici & Prietenii, Loredana & Banda Agurida.

Ultima seară a Târgului de Crăciun va avea de asemenea invitați de seamă. Ansamblul artistic de copii ”Andantino”, Ansamblul vocal de muzică bizantină ”Anton Pann”, Jinga Bell: Orchestra Metropolitană București, Bucharest Metropolitan Orchestra, condusă de dirijorul Daniel Jinga, cu soliștii: Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Sanda Ladoşi, Oana Radu, Andrei Lazăr, Ana Cebotari, Elianne, Mihai Mitză Georgescu, Claudia Pavel, Daniel Lazăr, Lora. Spectacolul va fi încheiat de un invitat surpriză.

Concerte și spectacole de Revelion

La Timșoara, vor da tonul distracției în noaptea dintre ani trupele Subcarpați, Box Office și artișii Basska, Kamelia, Sean Norvis & Mc Steliano.

Brașovenii și turiștii care au ales să-și petreacă Revelionul în orașul de la Poalele Tâmpei se vor bucura de muzica rock a legendarei trupe Phoenix. În deschiderea spectacolului, vor urca pe scenă Suzana și Daciana Vlad, iar seara va continua pe ritmuri pop, alături de Ciro de LUCA.

Sursă foto: shutterstock.com

Află mai multe traditii de Craciun și cine este Mos Craciun

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter