Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

De Adina Rosetti, pe Ultimul update Joi, 16 septembrie 2021, 13:52
Darul lui Moş Crăciun

De: T. O. Bobe, ilustrații Done Stan
Ed. Humanitas

Gabi, Mihai şi Bianca, doi băieţi şi o pisică, îşi scriu scrisorile cître Moş Crăciun. Pe Gabi şi Mihai îmi închipui că nu ţi-e greu să-i vezi scriind scrisori. Dar pe Bianca? Ai văzut tu vreo pisică să scrie scrisori? Ei bine, trebuie să ştii că scrisorile pe care le primeşte Moş Crăciun nu sunt chiar nişte scrisori. Sigur, Moşul primeşte şi scrisori obişnuite, dintre cele cu scrisul mărunt şi cuminte sau dezordonat şi grăbit, lungi sau scurte, de la copiii din toată lumea, închise în plicuri colorate şi purtând pe ele adresa: Laponia, strada Decembrie, numărul 25. Dar el le primeşte şi pe cele care nu au fost scrise niciodată. Pe acelea pe care copiii doar au visat sau au dorit să le scrie. În căsuţa din Laponia, de Crăciun, orice gând sau vis al tău ajunge şi este la fel cântărit şi împlinit ca şi dorinţele pe care le aduc către Moşul scrisorile.

Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

O dorință de Crăciun
De Lori Evert
Editura: Curtea Veche PublishingAceasta este povestea micuţei Anja, o fetiţă curajoasă şi bună la suflet, care porneşte într-o aventură uluitoare pentru a-şi împlini visul de a deveni ajutorul lui Moş Crăciun. Cine îi va da o mână de ajutor? Toate fiinţele pe care le va întâlni, de la strălucitoarea pasăre cardinal, la calul cel puternic şi blândul urs polar. Soţ şi soţie, Per Breiehagen şi Lori Evert au creat o poveste nordică tipică, ilustrată cu fotografii încântătoare (în care apare fiica lor Anja). Această carte îi va face pe cititorii de toate vârstele să creadă că dorinţele se împlinesc!

Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

24 de poveşti în aşteptarea Crăciunului. Poveşti celebre istorisite de Anne Lanoë
Editura: Curtea Veche Publishing
24 de poveşti tradiţionale celebre în lumea întreagă, de citit în fiecare seară, din 1 până în 24 decembrie. Urmăriţi minunatele destine ale unor personaje de neuitat şi bucuraţi-vă de Crăciun alături de cei dragi! E o carte magică în care sunt adunate marile basme din folclorul internaţional, dar şi celebrele poveşti ale lui Hans Christian Andersen, Charles Dickens sau ale Fraţilor Grimm, însoţite de ilustraţii vii şi strălucitoare. Vă veţi întâlni cu personaje de neuitat, cum ar fi bătrânul Scrooge, Spărgătorul de Nuci, Fetiţa cu chibrituri, Cântăreţul din Hamelin, Kaştanka, cei trei Magi ori Sfântul Nicolae.

Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

Crăciun fericit, Splat!
De Rob Scotton
Ed: Arthur, Colecție: Vlad și cartea cu Genius
E seara de Ajun, şi Splat îi scrie lui Moş Crăciun, rugându-l să-i aducă un cadou mare de tot. Dar oare chiar a fost un pisoi cuminte? Ca să fie sigur că a făcut destule fapte bune, Splat îi dă o mână de ajutor mamei cu pregătirile de Crăciun. Plin de bune intenţii, cotoiul ca un zgâmboi spală vasele, împodobeşte pomul, curăţă zăpada de pe alee şi zăpăceşte tot în cale. O să-i aducă Moşul cadoul mare de tot? Splat adoarme aşteptându-l şi iată că dimineaţa de Crăciun a şi sosit…

Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

Dosarul clopoțeilor de Crăciun
De Ana Rotea, ilustrație copertă: Bilyana Velikova
Ed: Arthur
Toți clopoțeii de la Festivalul Iernii, organizat în parcul de la marginea orașului, au dispărut! Mai sunt câteva zile până în Ajunul Crăciunului și cineva trebuie să-i găsească, altfel festivalul va fi un eșec. Un asemenea caz complicat nu poate fi rezolvat decât de cea mai bună echipă de detectivi din oraș. Marlău, Gesicaflecer, Bolumbo, Scupidu și Șerloc acceptă provocarea și încep investigația. Cu profesionalism, cei cinci adună probe și îi interoghează pe principalii suspecți: pe glacialul Parșivom, pe fiorosul Stănică și pe șiretul Lipitură. Dar umblă și zvonul că de fapt renii lui Moș Crăciun sunt de vină pentru toate disparițiile din parc… Oare vor reuși micii detectivi să rezolve cazul misterioasei dispariții a clopoțeilor de Crăciun?

Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

O amintire de Crăciun / A Christmas Memory (ediție bilingvă)
De Truman Capote, ilustrații de Beth Peck
Ed: Arthur
Truman Capote și-a petrecut copilăria în casa sărăcăcioasă a unor rude unde singurul lui prieten era o verișoară îndepărtată de-a lui, o domnișoară bătrână cu suflet de copil. A, și Queenie, un cățel mic și drăgălaș care a supraviețuit unei boli îngrozitoare și mușcăturilor a doi șerpi cu clopoței. În fiecare an, nesmintit la sfârșitul lunii noiembrie, se apucă de pregătirile de Crăciun. Mai întâi trebuie să facă treizeci de prăjituri cu fructe pentru oamenii pe care îi admiră (printre care și președintele Roosevelt) pe care le expediază prin poștă. Apoi se duc în pădure și își aleg cel mai frumos brad pe care îl taie singuri și-l cară acasă într-un cărucior hodorogit, își fac singuri ornamentele pentru brad și fiecare lucrează în secret la cadoul de Crăciun pentru celălalt. Lumea din exterior aproape că nu contează pentru acești prieteni nedespărțiți care reușesc, aproape din nimic, să-și facă o sărbătoare de neuitat.

Fetița care a salvat Crăciunul
De Matt Haig
Ed: Nemi
Când Amelia vrea să-și vadă o dorința îndeplinită știe exact cu cine trebuie să vorbească – cu Moș Crăciun. Dar Amelia nu e tocmai o fată obișnuită. Și, după cum va află și Moș Crăciun, dacă vrea să aibă parte de Crăciun, o să cam aibă nevoie de puțin ajutor. Dar magia în care-și dorește să creadă începe să pălească, iar Moș Crăciun are alte griji pe cap că să mai stea să se gândească la niște dorințe imposibile: elfi supărați, reni care cad din cer, troli nervoși… și chiar e posibil să fie anulat și Crăciunul.

Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

Un Crăciun Elefantastic. Expediție la Polul Nord
De: Michael Engler, ilustratii de Joelle Tourlonias
Editura: Univers Enciclopedic
Îngerul Crăciunului e cel care aduce cadouri – Luiza nu are nicio îndoială! Dar Anton clatină din cap: nici vorbă, Moş Crăciun e cel care aduce cadourile! Lui Timbo nu-i pasă cine le aduce. Cel mai important este să primească limonadă şi biscuiţi cu fulgi de ciocolată din belşug. Oricum, de Crăciun nu e bine să te cerţi, aşa că cei trei vor să descopere singuri cine are dreptate. Pornesc spre Polul Nord în containerul mobil plutitor pe schiuri, iar pe drum întâlnesc tot felul de făpturi ciudate. Suspansul creşte… Cine locuieşte la Polul Nord, Moş Crăciun sau Îngerul Crăciunului? Şi, mai ales, cine este cel care a adus cadourile acasă?

Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

Sub steaua magică a Crăciunului
De Annette Moser si Polona Lovsin
Editura: Univers Enciclopedic
Se apropie Crăciunul. Veveriţa Lisa, şoricica Mia, vrăbiuţa Cipi şi iepuraşul Paulică se bucură gândindu-se la sărbătoarea care îi aşteaptă. Dar care este de fapt esenţa Crăciunului? Prietenii au păreri diferite în această privinţă: Crăciunul înseamnă cadouri? Mâncare bună? Sau un brad împodobit? Când pe cer străluceşte steaua Crăciunului şi îi aduce pe prieteni laolaltă, ei îşi dau în sfârşit seama despre ce este vorba cu adevărat… O carte ilustrată plină de farmec despre adevărata semnificaţie a Crăciunului.

Dacă vrei să îi atragi pe copii in universul povestilor, vezi cu el cateva filme cu printese si printi. Sigur il vor captiva!

Foto sus: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter