Cei mai faimoşi homosexuali ai tuturor timpurilor

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Marți, 22 iunie 2021, 13:49

Lipsită de inhibiţii şi moravuri, aşa cum este percepută astăzi, în antichitate, homosexualitatea era considerată o practică normală, fiind deja celebre cazurile împăraţilor romani…

… implicaţi în relaţii sexuale cu parteneri de acelaşi sex.

De la Socrate şi Michelangelo, de la Oscar Wilde şi Radclyffe Hall, de la Sapho Isanos la Rock Hudson, de la Leonardo da Vinci şi Alexandru Macedon, toţi au împărtăşit „simpatii” pentru persoanele de acelaşi sex.

Puţine personalităţi şi-au recunoscut deschis orientarea sexuală, însă rânduri risipite prin cronicile medievale şi tabloide gen paparazzi consemnează multe nume consacrate.

Iată care este topul celor mai cunosute personalităţi gay din toate timpurile.

Cezar şi Domiţianputeau avea orice bărbat la picioare, căsătoriile între homosexuali nefiind interzise de niciun legiuitor sau de vreun principiu.
Despre Cezar, faimosul lider al Romei Antice care i-a sucit minţile Cleopatrei, se spune că ar fi întors capul şi după bărbaţi, drept pentru a fost numit „bărbatul tuturor femeilor şi femeia oricărui bărbat”. Tot Cezar este atras şi de dictatorul Nicomede IV al Bitiniei. Acest zvon s-a răspândit rapid, iar Cezar a ajuns să fie numit „Regina Bitiniei” de către unii din adversarii săi politici.
La rândul lui, Nero s-a căsătorit cu un sclav, un exemplu urmat mai târziu şi de împăratul roman de origine siriană, Elagabal. Tiberius şi Caligula au şocat lumea prin preferinţele sexuale şi excentricităţi, iar Traian şi Hadrian sunt alţi doi monarhi ale căror înclinaţii homosexuale nu mai erau un secret pentru nimeni.
Platon, cel mai cunoscut discipol al lui Socrate, a deprins nu doar tainele filosofice de la maestrul său. Fondatorul Academiei a fost un homosexual activ în vremea tinereţii şi a avut o mulţime de amanţi. În lucrarea sa „Simposium”, pentru a ilustra cea mai înaltă formă a iubirii, Platon dă exemple din relaţii homosexuale.

În schimb, Leonardo da Vinci a fost nevoit să se confrunte cu legea, fiind arestat pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un bărbat de 17 ani. Acesta a fost achitat însă din lipsă de martori. Până la sfârşitul vieţii, cel care a reprezentat geniul Renaşterii, a trăit cu contele Melzi.

Despre cel mai faimos tablou al sau, „Monalisa”, se spune că este de fapt autoportretul faimosului artist.

La fel de celebru şi la fel de gay a fost şi Michelangelo, care a sculptat cu atâta măiestrie formele perfecte ale lui „David”. 

Dacă despre Goethe şi Oscar Wilde se ştie că au fost homosexuali, orientarea lui Shakespeare este încă incertă.
Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Piotr Ilici Ceaikovski. Deşi a fost căsătorit, pentru faimosul compozitor mariajul s-a sfârşit repede, iar orientarea sexuală a artistului a ajuns să fie cunoscută şi de binefăcătoarea sa, care i-a retras generoasa finanţare de 6.000 de ruble pe an.

Celebrul Hans Christian Andersen, care a scris peste 100 de poveşti pentru copii, este cunoscut însă şi pentru înflăcărarea cu care iubea bărbaţii. După ce a fost refuzat de mai multe femei, Andersen şi-a încercat norocul cu un dansator, cu un tânăr duce de Saxa şi cu Edvard Collin.

În cazul lui Oscar Wilde, relaţia cu lordul Alfred Douglas îl aduce în declin. După patru ani, este arestat şi acuzat de relaţii homosexuale, la vremea respectivă interzise în Anglia. Câţiva ani mai târziu primeşte o noua condamnare pentru aceiaşi faptă şi mai ales pentru viaţă libertină pe care o are, afişându-se public cu relaţiile sale.

Dar şi paginile istoriei noastre dezvăluie personalităţi care îşi împărtăşeau focul amorului cu reprezentanţii sexului tare.

„Cuvioasa” purtare ale unora dintre domnitorii români menţionată în cronicile istorice îl desemnează şi pe Radu cel Frumos, care nu işi păstra nici el iubirea doar pentru sexul frumos şi îşi dădea frâu liber senzualităţii.

La rândul său, domnitorul roman Petru Cercel era unul dintre favoriţii lui Henric al III-lea, regele Franţei care, se spune că avea o curte întreagă de baieţandrii la dispoziţia lui.

Alexandru cel Mare, rege al Macedoniei, nu-şi oferea nici el iubirea doar pentru partea femeiască a umanităţii.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter