Cele mai ciudate trenduri în materie de frumusețe din istorie: de la monosprâncene la piercing-uri intime

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 24 iunie 2021, 16:36
De-a lungul timpului, standardele de frumusețe au evoluat. Ideile au venit și au plecat, iar acum este momentul să analizăm cele mai ciudate trenduri.

După cum arată Ranker, unele dintre trendurile de frumusețe din trecut nu erau doar ciudate, ci de-a dreptul periculoase pentru sănătatea oamenilor. Dacă ai senzația că unele dintre trendurile de acum sunt bizare, nu ți-ar fi plăcut să trăiești în trecut.

Monosprâncenele erau ultimul răcnet în Grecia Antică

În Grecia Antică, monosprâncenele erau considerate a fi foarte atractive în rândul femeilor, fiind un semn de inteligență și puritate pentru oamenii acelor vremuri. Femeile care nu aveau monosprâncene în mod natural și le desenau sau vopseau.

Dinții negri erau o normalitate în Japonia

Vreme de mii de ani, femeile din Japonia obișnuiau să își înnegrească dinții complet după ce se căsătoreau, ca un semn de frumusețe și de loialitate față de soții lor. Tradiția a început să dispară abia în secolul nouăsprezece.

Femeile își pensau genele în Evul Mediu

De pensatul sprâncenelor a auzit toată lumea. Însă în perioada Evului Mediu, genele au început să fie considerate un simbol al unei sexualități ieșite din comun. Tocmai de aceea, femeile înstărite apelau la proceduri care le ajutau să scape complet de gene.

Citește și: EXCLUSIV! Familia Ibacka, pregătită să se mărească: „Mai haos de cum e acum n-are cum să fie” 

Citește și: EXCLUSIV! Familia Ibacka, pregătită să se mărească: „Mai haos de cum e acum n-are cum să fie”

Citește și: Produse de skincare care au efectul promis

Citește și: Simona Pătruleasa, despre perioada în care lucra în învățământ: „M-am simțit extraordinar”

Dresurile erau înlocuite cu vopsea sau cu sos de friptură

Dresurile au ajuns să fie o raritate în SUA în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Tocmai de aceea, au început să apară tot felul de soiuri de vopsea menite să imite felul în care arătau dresurile. Unele femei foloseau chiar sos de friptură în loc de vopsea.

În Epoca Renașterii frunțile mari erau în vogă

În perioada renascentistă, frunțile mari și curbate erau dezirabile. Tocmai de aceea, femeile își rădeau sau smulgeau părul de deasupra frunții, în încercarea de a oferi iluzia unei frunți mai mari.

Piercing-urile intime erau la modă în Epoca Victoriană

Deși Epoca Victoriană este asociată cu atitudini extrem de pudice, un lucru foarte la modă la acea vreme erau piercing-urile în zonele intime. Femeile bogate își făceau astfel de piercing-uri la sâni, pe care le uneau cu un lănțișor, pe când bărbații își făceau aceste piercing-uri în zona genitală, cu scopul de a face mai ușoară purtarea pantalonilor strâmți.

Foto – Wikimedia Commons

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter