Foto: brazi de Crăciun inediţi în marile oraşe ale lumii

De Nicoleta Galeteanu, pe

Din ciocolată, cristale Swarovski sau alte materiale neobişnuite, clasicul brad de Crăciun nu se mai decorează de mult doar cu beteală şi globuleţe.
Cum nu ne mai despart decât câteva zile până la Crăciun, marile metropole se întrec deja, în spiritul unei noi tradiţii moderne, în competiţie celui mai opulent, înalt şi scump brad de Crăciun.

Admiră în imagini cei mai atipici brazi de Crăciuni din cele mai strălucitoare pieţe de Crăcun ale metropolelor.

Bradul de la Galeriile Lafayette

Bradul de Crăciun care se înalţă în apropierea sărbătorilor de iarnă în Galeriile Lafayette din Paris este o tradiţie binecunoscută şi totodată un record pentru francezi pe care reuşesc să îl păstreze an de an.
Marele magazin, vizitat anual de circa 36 milioane de turişti, este una dintre marile atracţii. Cu o înălţime de 20 de metri, pomul de Crăciun din Galeriile Lafayette este cel mai impresionant ridicat vreodată într-un magazin.

Cu un brad superb sunt întâmpinaţi şi oaspeţii hotelului Palace Hotel din New York City, care străluceşte orbitor după lăsarea serii.
Foto: brazi de Crăciun inediţi în marile oraşe ale lumii

Bradul de la Centrul Rockefeller

Somptuosul brad din Centrul Rockefeller din centrul oraşului New York rămâne totuşi cel mai cunoscut brad de Crăciun din lume.

De-a lungul timpului, pomul a devenit un simbol al metropolei, iar aprinderea lui este un moment de sărbătoare, inaugurat pe rând de numeroase vedete de la Hollywood. „Steaua Swarovski”, împodobită cu 25 de mii de cristale şi care cântăreşte 250 de kilograme, a fost inaugurată de Blake Lively, în 2010. Anul acesta, Sheryl Crow şi Jessica Simpson au fost vedetele care au aprins bradul de Crăciun.

Bradul de la Rockefeller Center are în jur 25 de metri înălţime (cât un bloc de şapte etaje) şi este 100% ecologic.
Foto: brazi de Crăciun inediţi în marile oraşe ale lumii

Hong Kong – brad de Crăciun din cristale Swarovski

Hong Kong a impresionat lumea în 2010 cu poate cel mai opulent brad de Crcăiun.

Un imens pom, înalt de 30 de metri, a fost ridicat în mijlocul metropolei, „căptuşit” aproape în totalitate din cristale Swarovski.

Peste 20 de milioane de cristale Swarovski şi alte sute de decoraţiuni au încântat privirile turiştilor care au vizitat anul trecut una dintre cele mai populare metropole asiatice în perioada sărbătorilor de iarnă.

Kiev – Brad cu Swarovski şi jucării socialiste

Un brad cu totul original a fost ridicat anul trecut în Capitala Ucrainei, Kiev.

Autorităţile ucrainene s-au gândit să împace tradiţionalul cu modernul, aşa că au ales să decoreze pomul de Crăciun şi cu Swarovski, şi cu jucării socialiste.

Astfel, printre tradiţionalele decoraţiuni – jucării de pom, ornamente de carton din epoca URSS şi cu simboluri naţionale -, au strălucit în toată splendoarea lor cristalele Swarovski.
 
Foto: brazi de Crăciun inediţi în marile oraşe ale lumii
Vezi pe pagina următoare şi alţi brazi de Crăciun inediţi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter