În ce țară femeile de peste 30 de ani primesc zile libere în plus pentru întâlniri

De Ioana Tătaru, pe
Dacă îți dorești să ai mai mult timp liber pentru a merge la o întâlnire, trebuie să afli că există două companii care îți pot oferi opt zile în plus de concediu pentru acest lucru!

Zilele libere încurajează creșterea natalității în China

Două companii din China le oferă angajatelor, de peste 30 de ani, opt zile în plus de concediu pentru ca acestea să meargă la întâlniri. Angajatele care întrunesc criteriul legat de vârstă și sunt singure își pot prelungi vacanța de o săptămână acordată cu ocazia Anului Nou Lunar, au anunțat cele două companii, care își desfășoară activitatea, în domeniul turismului. Zilele libere oferite încurajează creșterea natalității în China!

Femeie din China

În China, femeile în jur de 30 de ani care sunt încă singure sunt considerate „resturi” (shengnu în chineză), iar cu toate acestea tot mai multe femei aleg să se concentreze asupra carierei și să se căsătorească mai târziu sau chiar deloc. Conform unui sondaj realizat în China, 80% dintre femeile născute după 1995 s-au descris ca fiind „independente economic, capabile și cool”, față de doar 20% care au bifat descrierea „soție și mama iubitoare”.

Cele două companii din China nu sunt singurele care vor să ajute la stimularea natalității. Anunțul lor vine după ce un liceu din orașul Hangzhou a decis să le acorde angajatelor singure și stresate două zile libere în plus pe lună pentru a se relaxa.

Sursa: Ziare.com

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter