Zilele libere legale care pică în weekend ar putea fi recuperate

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 11 iulie 2022, 14:32

Zilele libere legale care pică în weekend ar putea fi recuperate în cursul săptămânii, potrivit unui proiect de lege propus de mai mulți parlamentari.

Românii ar putea recupera zilele libere legale care pică în weekend în cursul săptămânii, dacă proiectul de lege va fi adoptat. În 2022, potrivit calendarului de sărbători legale, 6 din cele 15 zile libere pică în weekend.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Citește și: S-au cunoscut la o înmormântare, dar nu asta e motivul pentru care le este judecată relația

Bărbatul care şi-a părăsit soţia pentru o refugiată ucraineană a demisionat ca să aibă grijă de ea, după ce aceasta a orbit parțial

Cum și-a ajutat Raluca Moianu fiica să treacă peste decesul tatălui

Ionica Adriana, poveste impresionantă de viață. Cum a ajuns dintr-un orfelinat din Cluj-Napoca pe scenele teatrelor din Londra

România este țara europeană cu cele mai puține zile libere acordate de stat

În timp ce experții în resurse umane sunt de părere că o astfel de inițiativă nu ar trebui să afecteze firmele, antreprenorii cu firme mici se tem că o astfel de decizie ar avea un impact major asupra activității pe care o desfășoară, potrivit Digi24.

Și unii români sunt de părere că sunt deja prea multe zile libere și nu ar trebui adăugate altele în plus. Însă la nivel european, România beneficiează de cele mai puține zile libere legale. De exemplu, Spania are 37 de astfel de zile, în timp ce angajații din Elveția, Marea Britanie, Germania și alte țări ale Uniunii Europene beneficiază de 28 de zile.

Zile libere legale 2022

Potrivit calendarului de sărbători legale 2022, iată de ce zile libere legale mai beneficiază angajații din România până la finalul anului.

  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – luni;
  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – miercuri;
  • 1 decembrie (Ziua Naţională a României) – joi;
  • 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – duminică şi luni.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter