Deco: Care este soluţia ideală pentru pardoseală?

De Lumea Femeilor, pe

Parchetul. Se montează uscat, rapid, se întreţine uşor şi conferă un aspect natural şi cald. Este eco şi se găseşte într-o gamă largă de esenţe
Trebuie să alegi în mod obiectiv între trei categorii de produse: Parchet laminat: este cel mai accesibil, mai diversificat ca decor (de la suprafeţe lucioase, până la aspecte rustice, vintage şi exotice), dar este mai perisabil (este subţire – între 6 şi 13 mm – şi compus din 4 straturi de materiale: melamină, decor, fibre lemnoase, iarăşi melamină) şi, prin urmare, nu se poate raşcheta.
Parchet stratificat: este mai rezistent (are 10-22 mm grosime); realizat din straturi succesive de fibre lemnoase  lipite cu răşini naturale, se poate raşcheta; este termo- şi fonoizolant şi se găseşe într-o gamă largă de esenţe.
Parchet masiv: cel mai natural şi rezistent, cu o grosime de cca 22 mm, are un aspect estetic inegalabil şi se găseşte, şi el, într-o paletă largă de esenţe.

Avantajele parchetului

…sunt multiple: aspect plăcut, cald, montare şi întreţinere facile. E disponibil în esenţe variate, deci sigur găseşti ceva potrivit casei tale: pentru un stil perfect, pardo-seala trebuie să se integreze cromatic în ambient şi să fie totuşi uşor diferită de el.

Dezavantajele

…parchetului sunt de domeniul trecutului: preţul a devenit accesibil, lacurile şi uleiurile speciale îl fac rezistent la umezeală şi există specialişti pentru toate tipurile de reparaţii necesare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter