Cartea Recordurilor: Cei mai graşi oameni din lume

De Diana Zagrean, pe

Lupta cu kilogramele în plus este tot mai acerbă în zilele noastre. Pe de-o parte avem revistele, care ne îndeamnă să fim slabi şi frumoşi, pe de alta avem doctorii, care ne recomandă să slăbim pentru a fi sănătoşi. Unii oameni nu reuşesc, însă, să câştige lupta cu kilogramele. Iată care sunt cei mai graşi oameni din lume.
Cea mai grasă ţară: Nauru
Deşi este un stat minuscul, cu nu mai mult de 10.000 de locuitori, insula-stat Nauru, din Oceanul Pacific este ţara cu cei mai graşi oameni.
Aici, IMC (indicele de masă corporală, cu un nivel normal de 21) se situează între 34 şi 35!
Populaţia din Nauru s-a îngrăşat foarte tare odată cu introducerea mâncării de tip fast food pe insulă. Marile lanţuri de produse prefabricate şi prăjite au deschis mai multe restaurante aici după ce populaţia a făcut rost de bani din exploatările de fosfor din zonă.
Gradul de obezitate este foarte crescut, iar mâncarea tradiţională a ajuns să fie puiul prăjit cu cola.
Cel mai gras bebeluş: 7,75 kg la naştere
Cel mai gras nou-născut din zilele noastre a cântărit nu mai puţin de 7,75 kilograme în momentul în care a venit pe lume.
Nadia Khalina, din Siberia s-a născut în 2007 cu o greutate impresionantă şi probleme cardiace. Deşi cel mai gras copil născut vreodată rămâne un american de 10,8 kg, care a murit la doar câteva zile de la naştere, Nadia deţine noul record pentru copii în viaţă.

Părinţii Nadiei mai au 11 copii şi sunt foarte săraci, dar au grijă aşa cum pot de micuţi. Hrana lor zilnică constă din pâine şi supă de sfeclă. De sărbători, cei mici primesc şi carne.
Citeşte mai multe despre cei mai graşi oameni din lume şi pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter