Matt Damon propus şef de stat. Vezi ce joburi au mai avut preşedinţii!

De Nicoleta Galeteanu, pe

Actorul Matt Damon tocmai a fost „învestit” de regizorul Michael Moore ca preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Fără vreo glumă, cineastul consideră că actorul
 chiar ar avea şanse să câştige alegerile în 2012, dacă ar candida, şi că are încredere în ideile acestuia.

Matt Damon şi-a atras laudele din partea regizorului Michael Moore după ce a participat luna trecută la protestul profesorilor din Washington D.C. când şi-a exprimat dezgustul vizavi de soluţiile anticriză a politicienilor americani.

În cazul în care „Bunul Will Hunting”, din filmul omonim din 1997, desemnat în topurile celor mai sexy bărbaţi de la Hollywood, îşi va lua rolul de politician în serios, nu ar fi în niciun caz primul preşedinte fără studii politice.

Ronald Reagan, primul preşedinte cu profesie de actor

De fapt, nu ar fi nici primul preşedinte cu profesie de actor la bază. Şi Ronald Reagan a apărut pe marile ecrane înainte să devină cel de-al 40-lea preşedinte american. Reagan a lucrat şi în televiziune, fiind comentator sportiv, şi a fost purtator de cuvânt la General Electric.

Iată ce slujbe au avut preşedinţii înainte să ajungă cei mai puternici oameni în stat.

Abraham Lincoln

Unul dintre cei mai apreciaţi preşedinţi americani, Abraham Lincoln a lucrat ca poştaş, înainte să primească jobul din Biroul Oval.

După aceea, a urmat cursuri pentru a deveni agent de cadastru şi mai târziu a profesat ca avocat.

Mihail Gorbaciov

Defunctul conducător sovietic a lucrat ca ajutor de mecanizator în fermele agricole, înainte să devină conducătorul Uniunii Sovietice vreme de 6 ani, între 1985 şi 1991.

Mai târziu, laureatul premiului Nobel pentru Pace avea să mărturisească că munca ţăranilor în acea vreme era „foarte grea”, situaţie l-a făcut să se întrebe „care era diferenţa dintre această viaţă şi iobăgie?”, potrivit Wikipedia.

Dmitri Medvedev

Actualul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, este exemplul celei mai spectaculoase evoluţii profesionale la nivel înalt.

Deşi încă de mic a fost un copil extrem e inteligent, fascinat de dinozauri, tânărul Medvedev nu a reuşit să ajungă decât gunoier în adolescenţă, aşa cum a mărturisit chiar el. „Să vă spun drept, am lucrat ca gunoier în timpul studenţiei şi atunci mi s-a făcut cartea de muncă”, a declarat Medvedev, unul dintre cei mai puternici oameni ai lumii.

George Washington

Şi primul preşedinte al Statelor Unite, George Washington, a fost agent de cadastru. Acesta se delecta zilnic cu măsurarea distanţelor terestre, pe apă şi în spaţiu, ca apoi să redacteze documente şi hărţi oficiale.

Bronislaw Komorowski

Succesorul preşedintelui Lech Kaczynski (care a murit în accidentul aviatic), Bronislaw Komorowski a fost, la rândul său, o persoană foarte  studioasă.
Actualul preşedinte al Poloniei a fost vreme de trei ani jurnalist la unul dintre cele mai importante publicaţii naţionale din anii ’80.

Boris Elţîn

Elţîn a lucrat ca inginer constructor înainte să preia frâiele Federaţiei Ruse vreme de 8 ani, între 1991 şi 1999.
Şi-a început cariera politică abia la vârsta de 37 de ani.

Nicolas Sarkozy

Deşi nu s-a remarcat drept un student eminent, iar la şcoală era catalogat de profesori chiar mediocru, preşedintele Franţei a lucrat ca avocat. S-a înscris apoi la Institutul de Ştiinţe Politice din Paris pe care nu l-a absolvit din prima pentru că a picat la examenul de limbă engleză.

Thomas Jefferson

Cel de-al treilea preşedinte american a avut, la rândul lui, mai multe ocupaţii. A fost hoticultor, arhitect, arheolog, paleontolog, muzician şi, nu în ultimul rând, inventator.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter