Vacanţe rafinate pentru fete cool

De Revista Unica, pe

O vacanţă ca-n filme, un hotel ca-n filme. O piscină minunată, un spa de milioane, un view care te zăpăceşte de câte ori deschizi ochii. Dream, baby, dream!
 

Spa Shiseido şi jacuzzi privat în Cipru

În mijlocul grădinilor cu palmieri, portocali, leandri, iasomie şi lavandă, se află unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Cipru şi din lume. Totul e şic, glamouros, dar neostentativ… Four Seasons te răsfaţă cu un complex de piscine din acelea bleu şi cu o lagună în care au fost amplasate vreo două jacuzzi. E linişte, înoţi şi ai impresia că ai propria ta întindere de ape. Două din restaurante sunt chiar afară, unul cuibărit sub o boltă de copaci, celălalt pe nişte terase separate de ronduri cu muşcate. Terenurile de tenis şi toate celelalte facilităţi sportive, plus piscina acoperită şi Spa Shiseido sunt toate la locurile lor. Pe scurt, resortul are tot ce-şi poate dori cineva. Ba chiar mai mult… Există un loc retras, ascuns de  verdele luxuriant al grădinilor, un paradis cu studiouri şi apartamente, care se recomandă singur: „adults only“. Fiecare cuplu are propriul său jacuzzi privat, sub cerul liber, şi ieşire la piscina în formă de râu, care înconjoară şi separă zona.
Ponturi: Dacă vrei să ai parte de exclusivistul Shiseido Spa (există doar cinci astfel de saloane în lume, iar cel din Cipru e singurul din tot bazinul mediteranean), ar fi bine să-ţi faci o rezervare
înainte de a ajunge în Cipru, direct pe adresa hotelului: spa@fourseasons.com.cy.

Pe urmele lui Enrique, la Valleta

Pe o limbă de ţărm de culoarea mierii, cu faţa la portul Marsamxett şi la insula Manoel, Excelsior se oglindeşte în apele indigo ale Mediteranei. Are propria-i marină, propria-i plajă, micuţă, retrasă, bine ascunsă de stânci; ai impresia că e a ta şi numai a ta, sau a ta şi a lui, whatever… Prima oară îl vezi de undeva de sus, de pe o străduţă îngustă, care coboară abrupt către mare. Scările somptuoase te poartă către o intrare desăvârşită, de palat magic. Un majordom îmbrăcat în vişiniu, care seamănă teribil cu Seal (doar că are tenul ireproşabil), aleargă să-ţi deschidă uşa, să-ţi ia trolerul imens şi să te conducă spre recepţie. Şi, de cum pui piciorul înăuntru, ai impresia că te afli într-o sală de bal. Lampadarele imense de cristal creează o atmosferă de basm, covorul roşu, moale, îţi aminteşte de Scarlet OÕHara, barul elegant, pianul la care cineva tocmai interpretează o melodie divină şi view-ul senzaţional, care-ţi cheamă neîncetat ochii, fac din Excelsior unul din locurile perfecte pentru vacanţe de vis.
Ponturi: Dacă mergi vara asta la Excelsior, ai toate şansele să te întâlneşti cu Enrique Iglesias. El a susţinut deja două concerte în Malta, cel mai recent pe 23 iunie, în cadrul megashow-ului „Malta, Isle of MTV“, când a fost cazat chiar în Presidential Suite. Hotelul dispune de wireless free, trebuie doar să te loghezi la pagina lui de internet (www.excelsior.com.mt).

Raiul trebuie regăsit în Sardinia

Capo d’Orso e un hotel cu vedere la Cala Capra, un golf senzaţional, cu ape albastre. E departe de lume, ferit de zgomotul civilizaţiei, plin de romantism, exclusivist, din elicopter abia-l vezi, e ascuns printre măslini, portocali şi ienupări, în mijlocul grădinii de 100.000 de metri pătraţi. Flancat cu intrânduri care-l adăpostesc de vânturi, are o marină privată de unde se vede arhipelagul Maddalena şi Costa Smeralda (cea mai cunoscută staţiune din Sardinia). Camerele sunt minuţios decorate, distinse, şarmante, au pereţi imenşi de sticlă care privesc către mare şi baldachine cu draperii albe. Serviciile sunt ireproşabile, niciun detaliu nu este lăsat la voia întâmplării. Şi pe lângă toate facilităţile pentru care chiar merită să faci un mic efort financiar (vezi restaurante, baruri, piscine etc.), mai ai Thalasso&Spa Center, la câţiva paşi de mare, un curs de golf numit foarte sugestiv „Fixează şi aruncă“, cinci pontoane de lemn, construite pe ţărm, o plajă privată, centrul fitness de pe coasta stâncoasă înaltă, cu sea-view şi aerisire (practic e afară, are doar un acoperiş, ca să protejeze de soare).
Ponturi: Adevărata frumuseţe a Sardiniei o descoperi la bordul unei ambarcaţiuni. Din Delphina, micuţa marină privată, care găzduieşte o la fel de micuţă flotă de ambarcaţiuni, poţi închiria o barcă gonflabilă, pentru o zi întreagă, sau te poţi înscrie într-una din excursiile care te duc la Costa Smeralda sau Corsica.

Akwaba! la Cannes

În inima Cannes-ului, pe Rue d’Antibes, la 150 de metri de faimoasa Croisette, ai să vezi un hotel cu un nume predestinat pentru servicii divine: Eden. Nu ştiu de ce are numai patru stele, pentru că de cum intri şi dai cu ochii de ambientul Zen, te năpădeşte o stare aiuritoare, de serenitate, şi una, mai pragmatică, de wellbeing. Şi când o să mai fii şi întâmpinată cu Akwaba!, un fel de welcome într-un dialect din sud-vestul Africii, într-un decor afro-modern, o să zici c-ai nimerit chiar în Eden. Designul e stylish, culorile – naturale, atmosfera – calmă şi caldă, cele patru elemente, apa, pământul, focul şi aerul sunt nelipsite, evident (doar ţi-am zis de Zen). Piscina interioară, cu al ei jacuzzi cu bulbuci năucitori, în formă de semicerc, e aşa de îmbietoare cum doar pool-ul aşezat direct pe acoperiş mai poate fi.
Ponturi: Mai e cazul să-ţi spun că Rue dÕAntibes e raiul shopaholicelor? Strada e plină de magazinaşe, înspre gară preţurile sunt acceptabile, pentru ca foarte aproape de Croisette să intri în lumea luxului şi a rafinamentului care se vinde pe bani grei. Dacă ai răbdare şi faci un research de piaţă, poţi chiar să faci dealuri cu diverse suveniruri.
De pildă, o husă de telefon cu Croisette pe ea costă un euro. Ei, pe Croisette, se schimbă calimera. Acolo, vorba prietenei Carrie din „Totul despre sex“, totul se învârte în jurul a două cuvinte magice: „love and labels“. Lacroix, Chanel, Valentino. 400 de euro – un tricou cu o mânecă lipsă (Aşa-i moda, darling!), 800 – cea mai mini fustă de piele roz (Aşa-i moda, darling!), 1 400 – geanta (Ce rezonabil! Şi când o primesc?).
Foto: Shuttertsock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter