Călătorii TV Travel: Vacanţe în cele mai colorate oraşe ale lumii

De Madalina Racorean, pe

Fiecare oraş al lumii are farmecul său, atracţiile sale şi nu în ultimul rând coloratura sa.
Suntem atraşi în mare măsură de înfăţişarea unei urbe şi îi preferăm compania mai des decât pe cea altor oraşe, exact cum preferăm tovărăşia unui om plăcut. Destinaţiile de acest gen reuşesc să pună altfel stăpânire pe spiritul nostru, oferindu-ne senzaţii diferite, greu de uitat.

Manorola din Italia, oraşul cu căsuţe cochet colorate

Este una dintre cele mai vechi urbe ale regiunii Cinque Terre, din Italia. O zonă care îţi încântă cu adevărat privirile atunci când te uiţi spre Mediterană. Aici întâlneşti o sumedenie de peisaje naturale, dar şi arhitecturale care reuşesc să ofere oricărui turist bucuria unei vacanţe reuşite.
Cele mai frumoase sunt căsuţele de pescari îngrămădite pe coasta oraşului, colorate în nuanţe de roz prăfuit, porocaliu stins, albastru sau roşu cărămiziu, o diversitate care entuziasmează şi face din Monorola un oraş simpatic, pe care parcă cineva l-a pictat cu multă măiestrie şi cu amănunt. La fel de interesante sunt şi străduţele care înşiră pe trotuare terase cu arome ademenitoare de espresso, dar şi magazine de tot felul, cu vitrine-spectacol, special create pentru femeile care adoră shopping-ul.

Tokyo, oraşul cu o mie de chipuri, pe TV Travel.ro.

Jaipur sau Pink City

Mulţi îl numesc şi Oraşul Roz, pentru că apropape toate clădirile sunt vopsite în această nuanţă. Este capitala statului Rajasthan, iar clădirile sale sunt de o frumuseţe rară. Aici, într-o lume roz, parcă oamenii sunt la fel, nici mai buni, nici mai răi, iar când vezi că printre statui sculptate meiestuos sau pe străzi se plimbă în nestingherite vaci, cămile sau elefanţi, viaţa pare desprinsă dintr-un basm. Se mai spune despre Jaipur că are echilibru, este foarte bine organizat, modern dar, în acelaşi timp, foarte atent la menţinerea vestigiilor din trecut. Domeniul Regilor Rajputii oferă vizitatorilor culori puternice, tradiţii artizanale realizate prin tehnica „patch work”, adevărate minunăţii colorate, suveniruri neobişnuite pentru turiştii interesaţi.

Buenos Aires, seducţie şi complexitate

Este cel mai mare oraş din America Latină, cu origini europene preţuite foarte mult de locuitorii săi. Arhitectura din Buenos Aires este un mozaic, ce aminteşte că aici s-au împrietenit mai multe culturi, care au reuşit totuşi să îşi păstreze culorile proprii, de altfel foarte variate. Cel mai colorat cartier al oraşului este La Boca. Casele sunt lipite una de cealaltă şi sunt colorate de sus până jos în nuanţe vii, asemenea unui curcubeu. Dacă ajungi vreodată în Buenos Aires, o simplă plimbare în acest cartier se poate trnsforma într-o excursie de neuitat.

Guanajato, cel mai colorat oraş din Mexic pe TV Travel.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter