Călătorii TV Travel: Cu gândul la vacanţa de vară? Iată care sunt destinaţiile la modă în 2013

De Madalina Racorean, pe

De câte ori ai închis ochii, ai pus degetul pe hartă şi ai spus că aceasta este destinaţia concediului tău în vara care vine? Da, unii aleg harta Europei, iar alţii, mai curajoşi, aleg continete unde sejururile sunt consumate în culturi mult diferite de ale noastre.
După un scurt sondaj al operatorilor de turism, am aflat că frumoasa Grecie rămâne şi anul viitor destinaţia preferată a multor turişti pe timp de vară, iar staţiunile care prezintă interes sunt Mikonos, Lefkada şi Pargas.

Frumoasa insulă Mykonos, situată între insulele Tinos şi Naxos este una dintre cele mai populare din Arhipelagul Cycladelor. Aici vin anual zeci de mii de turişti atât cu avionul, cât şi cu autocarele. Mykonos privit de sus este un labirint de străduţe cu zeci de case albe şi foarte multe magazine atrăgătoare. Este un oraş „altfel” şi spun asta pentru că e construit în formă de labirint, astfel încât piraţii vremurilor apuse să-şi poată pierde urma mult mai uşor… Plajele sunt superbe, la fel şi morile de vânt sau piaţetele care adăpostesc numerose taverne ce-şi ademenesc turiştii cu mâncăruri şi meniuri delicioase şi sănătoase. Din peisajul de poveste nu lispesc pelicanii care se plimbă nestingheriţi prin pieţele din Mykonos.
Obiectivele turistice de neratat din Mykonos sunt Insula Delos, supranumită şi insula Sacră, Muzeul Arheologic, Little Venice ( cu apusuri minunate), dar şi cele 70 de biserici ale oraşului post-bizantine, faimoase pentru arhitectura lor deosebită.

Lefkada, isula misterioasă de la Marea Ionică, legată de continent printr-un lung dig rutier şi un pod. Pe coasta de este a insulei se află staţiunile Lygia, Nikiana şi Perigiali, toate la nord de cea mai mare staţiune  de pe această insulă şi anume Nidri.

Lefkada este o insulă plină de magie, cu un scop bine definit- acela de a oferi atuurile unui concediu de vis. Abundenţa hotelurilor, a vilelor, a pensiunilor şi a caselor de vacanţă nu face din această destinaţie una foarte cunoscută pe plan internaţional, dar deja mulţi turişti, dornici să descopere locuri noi, abia aşteaptă să o exploreze vara viitoare. Unul din simbolurile acestei insule este plaja Porto Katsiki, formată la baza unei stânci care atrage prin forma sa spectaculoasă. La mică distanţă de capitala Lefkada se află mănăstrirea Lefkada care printre altele adăposteşte şi o grădină zoologică, dar şi o icoană făcătoare de minuni, mai ales pentru fetele care nu şi-au găsit încă jumătatea.

Totul despre Parga, orăşelul din regiunea Epirus a Greciei, devenit ţinta turiştilor străini doar de câţiva ani.

Oferta de vacanţă în Mykonos

Hotel Psarou Beach, de la 299 de euro de pesoană, cameră dublă, transport avion cursă charter, şapte nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, asistenţă turistică şi excursii opţionale. Mai multe detalii pe www.besttourism.ro, tel. 031.226.33.25

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter