Două insule din Grecia pline de români intră în minilockdown

De Unica.ro, pe

Două insule din Grecia foarte populare în rândul turiștilor români intră în minilockdown începând cu vineri, 6 august, și vor fi valabile o săptămână, până în data de 13 august, conform The Guardian.

Atât insula Zakynthos, cât și orașul Chania din Creta, vor implementa noi reguli de combatere a răspândirii coronavirusului. în contextul în care tulpina Delta se răspândește cu rapiditate. Va fi impusă carantina de noapte și muzica va fi interzisă complet în baruri și restaurante.

Secretariatul General pentru Protecția Civilă a anunțat că circulația publică în aceste două regiuni va fi interzisă între orele 01:00 și 06:00, excepție făcând situațiile de urgență medicală sau deplasările în scop de muncă, potrivit Digi24. Mai mult, muzica va fi complet interzisă în baruri, restaurante și cafenele, pentru a preveni supraaglomerarea acestora.

Nici petrecerile și întâlnirile cu mai mult de 20 de persoane nu vor fi permise. Persoanele care vor încălca această regulă vor plăti amenzi care variază între 50.000 de euro și 200.000 de euro, conform Ekathimerini.

Citește și: Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile – ce înseamnă asta pentru cetățeni

Citește și: Klaus Iohannis, despre persoanele care răspândesc știri false în pandemie: „Scopul este de a slăbi solidaritatea națiunii”

Citește și: Accesul în baruri, doar cu certificat de vaccinare – o realitate în tot mai multe țări europene

Citește și: Florin Cîțu, despre restricțiile din valul patru: „Nu putem să restricționăm pentru persoanele vaccinate”

Măsurile de interdicție a circulației nocturne au fost în vigoare pe tot teritoriul Greciei timp de jumătate de an, până pe 28 iunie. Însă Insula Mykonos a trebuit să le reintroducă între 17 și 26 iulie, din cauza situației epidemiologice tot mai rele.

Decizia de a introduce aceste măsuri în plin sezon turistic ar putea părea dură, însă ea vine la recomandarea experților în sănătate publică, în condițiile în care atât insula Zakynthos, cât și orașul Chania din Creta au intrat în categoria de risc 4, adică în zona roșie.

Cifrele oficiale arată că numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 69% în Zakynthos și cu 54% în Chania în ultimele șapte zile.

Grecia a înregistrat miercuri 2.586 de noi cazuri de COVID-19 și 16 decese cauzate de boală. Aproximativ 57% din populația elenă a fost vaccinată cu cel puțin o doză, și 52% cu schema completă de imunizare.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter