Călătorii TV Travel: Destinaţii unde reaprinzi focul iubirii

De Steluţa Năstase, pe

Uită de micile certuri, de clasica vizită la mama-soacă şi de ieşirile cu prietenii lui la terasă!
Un decor romantic ca în Romeo şi Julieta sau o escapadă exotică te poate ajuta să îndrepţi săgeata lui Cupidon în direcţia potrivită.

Kefalonia
Acest colţişor de rai a fost prezentat în romanul romantic al lui Louis de Bernières „Idila căpitanului Corelli“, ecranizat la Hollywood. Tânărul ofiţer italian, capitanul Corelli, interpretat de Nicholas Cage, s-a îndrăgostit aici de frumoasa grecoaică Pelaghia, interpretată de Penelope Cruz. Povestea lor de dragoste a avut loc în timpul ocupaţiei germane şi italiene din Kefalonia, în al doilea război mondial, iar insula grecească se menţine la fel de frumoasă ca atunci: cu ape spumante în nuanţe turcoaz mărginite de sate pitoreşti şi o mulţime de locuri intime care reaprind iubirea.

Cea mai frumoasă este plaja Myrtos, spectaculoasă şi pitorească, închisă de stânci. Aici apa limpede loveşte ritmic nisipul fin şi alb. Nu lipseşte confortul: şezlonguri şi umbreluţe de închiriat plus băuturi răcoritoare la barul de pe plajă. Myrtos se află în partea de nord Kefaloniei departe de staţiunile populare, aşa că puteţi da frâu liber sentimentelor, departe de ochii curioşilor. Într-una din zile poposiţi în cel mai frumos sat de pescuit de pe insulă – în Fiscardo. Mica aşezare a fost neatinsă de cutremurul devastator din 1953, aşa că şi-a păstrat clădirile veneţiene, iar portul este o nebunie de arome oferite de tavernele  care servesc fructe de mare din captura zilei. Plimbaţi-vă de mână pe străduţe şi faceţi o mini croazieră cu barca la peşterile Melissani şi Drogarati pentru a vedea formaţiuni calcaroase incredibile. Pentru cazare alegeţi viluţele Fiscardo cu grădini, terase şi piscină. Vă puteţi retrage şi în satul Markandonata unde veţi găsi case autentic greceşti şi o plajă virgină.
Secretele amoroase ale oraşului Roma sunt la un click distanţă, fix pe blogul Ciprian a fost acolo! Click aici!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter