Cadou pentru maică-ta, cadouri pentru ea

E luna cadourilor, deşi dacă am fi cît de cît oneşti ar trebui s-o numim „Luna shoppingului extenuant”. Pe la începutul lui decembrie apar şedinţele de strategie şi achiziţii: „Ia, zi, ce-i luăm lu’ maică-ta?
Te-ai gîndit la ceva drăguţ sau vrei să-i iei tot cremă din aia, ca anul trecut?”
Începi să-ţi storci creierul pînă ies din el toate cremele, gelurile de duş şi feţele de masă pe care le-ai cumpărat pentru maică-ta în ultimul deceniu de consumerism şi-ţi spui: „La naiba, o cremă ar fi SUPER OK. A fost încîntată şi, poate, între timp i s-a și terminat. Aş putea să-i mai iau una. Care ar fi problema?”
Totuşi, cînd trebuie să deschizi gura şi să spui ce crezi, simţi privirea ei severă aşa că înghiţi în sec şi zici că nu, n-ar fi normal să-i iei tot cremă. Ea zîmbeşte încîntată şi mută decisiv: „Bine, o să-i căutăm împreună ceva drăguţ”. Îţi vine să urli de durere. Ştii că asta urmărea, că te va târî prin mall-uri şi buticuri ore, ore nesfîrşite în care te vei simţi ca un pechinez pe care vrei să-l sui pe o scară rulantă trăgîndu-l de zgardă.
Că sub pretextul c-o face pentru maică-ta va proba toate bluzele şi mantourile din lume, va încălţa milioane de perechi de pantofi, îşi va agăţa de gît mii de şiruri de mărgele şi se va uita în toate oglinzile care-i vor ieși în cale. Nu mai zic de magazinele de parfumuri şi de fîsîiala din mostră în mostră urmată de suava întrebare „Ce zici de ăsta?” Miroşi, nările îţi sînt deja pline de arome indiscernabile, începi deja să ai chef de alte giumbuşlucuri în urma bombardamentului încrucişat cu feromoni şi totuşi trebuie să zici ceva deştept, o chestie care să-i confirme sau să-i infirme ei părerea. Să-i spui unei femei o părere despre un parfum cu care tocmai s-a dat e ca şi cum ai apăsa pe un trăgaci la o partidă de ruletă rusească. Trebuie să intuieşti dacă îi place sau nu şi să ai şi un „argument” în cazul în care te-ai prins.
Dacă pariezi pe „îi place” ai putea să zici ceva de genul: „Da, e mişto, are ceva suav şi delicat care te avantajează!”. Dacă pariezi pe „nu-i place”, o bagi pe-aia cu „Ştii, mi se pare că e cam dulce.” Într-un final, după ce aţi luat bluziţe, pantofiori, rujuleţ, parfumel… ajungeţi la un banal stand de creme şi ei îi vine o idee genială: „Auzi, ştii ce, ai dreptate. Ce să ne mai complicăm? Hai să-i luăm lu’ maică-ta o crema ca aia de anul trecut. M-am dat eu cu ea, cînd am fost în vizită, şi am observat că nu mai are multă!”
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter