Cum este vacanţa într-un design hotel

De Revista Unica, pe

Design inovator, nonconformist de multe ori, servicii ireproşabile, concepte originale – de asta ai parte dacă alegi să-ţi petreci vacanţa într-un design hotel.
Un design hotel e  mai mult decât un spaţiu unde, ca turist hotărât să bifezi cât mai multe obiective turistice într-o destinaţie, îţi lasi bagajul şi revii seara epuizat, faci un duş şi te culci. Nici nu ştii cand trece timpul petrecut într-un astfel de loc;  spaţiul reflectă viziunea unui artist, a unui arhitect vizionar; se pune mare preţ pe ospitalitate, pe designul provocator şi pe un concept unic.
Importanţa dată esteticului şi orientarea către servicii de excepţie primează. Conceptul de design hotel este relativ nou: a apărut în urmă cu 20 de ani, la ideea lui Claus Sendlinger, fondator şi CEO al companiei „Design Hotels“, care reuneşte toate spaţiile de acest fel sub o singură umbrelă. El a prezis că designul va deveni parte integrantă a hotelurilor, iar alegerea  unor astfel  locuri de către turiştii cosmopoliţi va deveni obişnuinţă. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Adam&Eve, Antalya

Sau „Bine aţi venit în Rai!“. Un spaţiu imens, opulent, în alb şi roşu, decorat cu meri cu câte 13 fructe în formă cubică, camere imense, imaculate (le poţi schimba culoarea prin lumina aleasă, apăsând un buton de telecomandă), piscine şi baruri kilometrice, e locul în care fiecare turist beneficiază de propriul lui îngeraş, care are grijă să-i îndeplinească dorinţele. Şi cum să nu te simţi ca-n Rai, dacă ai la dispoziţie camere de minimum 64 de metri pătraţi, dublu cât o garsonieră bucureşteană? Hotelul este ideal pentru tinerii căsătoriţi sau pentru cei care intenţionează să facă marele pas. Pentru surprize de cuplu, există chiar şi un Romantic Manager, care organizează cine romantice (aveţi de ales dintre opt restaurante) sau chiar programe artistice private.

Das Triest, Viena

Hotelul de lângă Karlsplatz este o bijuterie a designului contemporan. Cel care şi-a pus amprenta pe acest loc este renumitul arhitect englez Terence Conran, care a oferit fiecăreia dintre cele 72 de camere un design propriu. Pe lângă mobila făcută de comandă, spaţiul este decorat cu lucrări de artă aparţinând unor artişti locali sau internaţionali, ceea ce oferă acestui hotel un aer eterogen. Clădirea a servit pe vremuri drept grajd pentru caii care străbăteau ruta poştală Viena-Trieste. În 1996, Conran a acceptat provocarea de-a transforma vechiul şi decrepitul hotel Stadt Triest în ceea ce este astăzi. Das Triest este exemplul perfect care  demonstrează că stilul modern şi cel tradiţional merg bine împreună. Multe dintre camere au propria terasă sau grădină exotică. Alte puncte de rezistenţă ale hotelului sunt  restaurantul Collio, cu specific italian, şi extravagantul Silver Bar, unde se întâlnesc „păsările de noapte“.

Avalon, Göteborg

Cei care pun preţ pe  armonia aranjării obiectelor în spaţiul locuit vor regăsi la Avalon perfecţiunea întruchipată. Hotelul este conceput şi mobilat respectând întocmai normele Feng Shui: mobilierul, corpurile de iluminat, mirosul ambiental şi chiar sunetele joacă, toate, un rol important în atmosfera întregii clădiri. Dintre cele 101 camere, 24 sunt dotate cu mini-spa, iar trei au câte o mică sală de gimnastică. Toate camerele beneficiază de acelaşi confort, cu covoare Kasthall, realizate manual, şi podele de travertin, iar mobila poartă semnătura celebrului arhitect danez Arne Iacobsen. Apartamentul Vallgatan are cea mai generoasă vedere asupra Gšteborgului, dar nu de oriunde, ci chiar din cadă. Deviza Avalon este următoarea: Cel mai bun serviciu este acela care nu poate fi văzut sau sesizat. Hotelul din inima Gšteborgului este locul ideal în care muzica, designul, filmul, mâncarea şi băutura dintre cele mai bune sunt pe ordinea de zi.

The George, Hamburg

Cele 125 de camere de la The George sunt decorate în culorea şampaniei şi a ciocolatei, iar atmosfera intimă este întregită de lămpile cu lumină difuză, amplasate strategic. Apartamentele The George (58 de metri pătraţi) au vedere către Aussenalster, unul dintre cele două lacuri artificiale ale Hamburgului, dormitoare cu paturi king-size, living, televizoare cu diagonala de 32 de inci, baie spaţioasă, cu cadă. Ca orice design hotel care se respectă, fiecare încăpere e decorată altfel. Hotelul are şi propriul lui spa, amenajat la etajul şase. Centrul de wellness este decorat în stil marocan şi dispune de saună, cameră de relaxare, masaj şi salon de înfrumuseţare. Restaurantul DaCaio are specific italian, cu o cramă în care se regăsesc cele mai rafinate vinuri, iar meniul se schimbă des şi conţine interpretări moderne ale preparatelor tradiţionale. De asemenea, The George are şi o bibliotecă foarte bine înzestrată, cu mii de volume.

St. Martins Lane, Londra

Creaţia lui Philippe Starck (se pare că designul care poartă această semnătură e preferat pentru hotelurile boutique) e situată într-una dintre cele mai cosmopolite zone ale lumii:  lângă Covent Garden, teatrele din West End şi Trafalgar Square. St Martins Lane reuneşte o multitudine de stiluri – de la cel modern la baroc, iar rezultatul obţinut din acest mix transmite energie, vitalitate şi chiar magie. Cel puţin aşa îşi laudă proprietarii bunul. Camerele au ferestre imense, cât peretele, şi oferă o perspectivă încântătoare asupra Londrei. Paturile sunt îmbrăcate în lenjerie albă apretată, iar baia este dotată cu produse de îngrijire de la Korres. Ca şi la Adam&Eve, ambianţa din fiecare cameră poate fi schimbată datorită luminii alese. Un alt punct de atracţie al hotelului este restaurantul Asia de Cuba, gândit ca o fuziune între cele stiluri. Una dintre clientele fidele ale hotelului este componenta Black Eyed Peas – Fergie.

Guldsmeden, Copenhaga

Pentru cei care vor o vacanţă la spa, hotelul Guldsmeden Axel din Copenhaga este cea mai bună alegere, iar nordicii chiar se pricep la asta. Pe lângă spa, hotelul situat în apropiere de Grădinile Tivoli mai are şi o cafenea cu produse organice. Camerele sunt decorate în stil balinez,  au covoare persane, podele de lemn, tablouri valoroase şi sunt dotate cu tehnologie de ultimă generaţie. Produsele de îngrijire personală puse la dispoziţie poartă toate marcă Guldsmeden şi sunt, bineînţeles, organice. La fel şi mâncarea de la micul dejun, servită în vase realizate manual, provenite din Mexic. De altfel, mesele sunt servite în grădina interioară, încălzită artificial. Spa-ul Guldsmeden dispune de saună, baie trucească, cameră de aburi cu uleiuri esenţiale şi zonă de relaxare. În 2008, la doar un an de la deschidere, Guldsmeden a şi fost inclus în topul celor mai de succes hoteluri din lume – Cond Nast Traveller Hot List.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter