„Bohemian Rhapsody”, cea mai veche piesă ce a atins un miliard de vizualizări pe Youtube

De Oana Savin, pe
„Bohemian Rhapsody”, lansată de trupa Queen în anul 1975, a devenit cea mai veche piesă ce a depășit un miliard de vizualizări pe Youtube.

Clipul oficial al acestei piese ce îmbină stilurile operă-rock-baladă, a fost vizualizat de un miliard de ori până la 21 iulie 2019. Astfel, la 44 de ani de la lansare și 11 ani de la publicarea ei pe canalul oficial de Youtube al trupei Queen, să depășsească bariera de un miliard de vizualizări.

Recordul celei mai vechi piese ascultate de peste un miliard de ori a fost deținut de cântecul „November Rain” al trupei Guns N’ Roses, ce a fost lansat în 1992.

Primul clip care a atins barierea miliardului de vizualizări a fost al piesei „Gagnam Style” al lui Psy, lansat în urmă cu aproape șapte ani. De atunci, peste 100 de clipuri au depășit acest prag.

„Bohemian Rhapsody” a devenit după lansare, în 1975, piesa care a rămas cel mai mult pe primul loc în topurile muzicale din Marea Britanie, respectiv nouă săptămâni.

În 1991 a ajuns din nou pe prima poziție a topurilor, după decesul lui Freddie Mercury, cel care a și compus această piesă.

Anul trecut a revenit în forță după lansarea filmului omonim, care, la rândul lui, a devenit musicalul cu cele mai mari încasări din istorie, cu 903.6 milioane de dolari la nivel mondial.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter