Avertizare ANM: COD GALBEN de vreme rea în aproape toată țara

De Oana Dinu, pe Ultimul update Luni, 14 mai 2018, 17:21
Avertizare ANM: COD GALBEN de vreme rea în aproape toată țara. Meteorologii avertizează că urmează o perioadă cu ploi abundente, descărcări electrice, furtuni, grindină. 

Începând de mâine vremea va deveni instabilă în aproape toată țara, cu valori termice mai scăzute, anunță meteorologii. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, vijelii, căderi de grindină, descărcări electrice și averse care vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși frecvent 15 – 25 l/mp.

„Va fi destul de serioasă situația și în România pentru zilele următoare. Sisteme frontale, asociate unei depresiuni mediteraneene, o depresiune foarte bogată în umezeală, vor afecta teritoriul țării noastre, în mod deosebit jumătatea de vest a acestuia. În jumătatea vestică a țării, pe parcursul zilei de mâine și mâine noapte, vom avea averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și căderi de grindină. a spus meteorologul Alina Șerban la Antena 3.

CODUL GALBEN intră în vigoare de mâine, 15 mai, de la ora 18 și este valabil până în data 16 mai, la ora 9, pentru 23 de județe: Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Cluj, Mureş, Suceava, Bihor (parţial), Arad (parţial), Timiş (parţial), Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Prahova (parţial), Dâmboviţa (parţial), Argeş, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi şi Caraş-Severin.

În seara zilei de marți (15 mai) și în noaptea de marți spre miercuri (15/16 mai) în Oltenia, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul și nordul Munteniei și în zona de munte a Banatului și Crișanei va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și izolat 50…60 l/mp, conform ANM.

Citește și:

O pungă de plastic a fost descoperită în cel mai adânc loc de pe pământ: Groapa Marianelor

Mesajul transmis de premierul israelian pentru câștigătoarea Eurovision 2018 a șocat internauții

Sursă foto: 123rf.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter