Atenție! Vremea se schimbă radical! ANM anunță ninsori

De Oana Dinu, pe
Vremea 22 februarie 2019 vine cu vești proaste. Ninsorile revin în aproape toate regiunile. ANM anunță și condiții de ploaie. 

Vremea se răcește din nou și apar din nou condiții de lapoviță și ninsoare. În mai multe regiuni sunt și șanse ridicate de precipitații sub formă de ploaie. Maxima se va înregistra între valori de -1 și 11 grade, iar minima va coborî sub pragul de ger, conform ANM.

Vremea în țară

În Maramureș vremea va fi închisă și se vor înregistra condiții de precipitații sub formă de lapoviță. Maxima zilei va varia între 2 și 4 grade Celsius. Pe parcursul nopții temperatura va scădea până spre -13 grade Celsius.

În Crișana se semnalează șanse ridicate de precipitații. Valorile termice diurne vor ajunge la 2 – 7 grade Celsius, iar cele nocturne la -12/-5 grade, mult mai scăzute decât în perioada precedentă.

Iarna revine și în Transilvania, acolo unde vor fi condiții de lapoviță, iar maxima ar putea atinge valoarea negativă de -1 grad. Minima va fi deosebit de scăzută în această zonă, în jur de -20 de grade Celsius.

În Banat cerul va fi noros și se estimează apariția precipitațiilor sub formă de ploaie. Maxima se va încadra în jurul valorilor de 6 – 9 grade, iar minima va coborî până la -10/-3 grade Celsius.

Și în Oltenia probabilitatea să cadă precipitații sub formă de ploaie este mare. Temperatura diurnă va fi de 7 – 11 grade. Noaptea, valorile termice vor coborî până spre -8/-2 grade.

În Muntenia vremea are tendințe accentuate de răcire. Se vor înregistra 3 – 10 grade pe timp de zi, iar noaptea va fi destul de friguroasă, cu temperaturi de -11/-5 grade Celsius.

Condițiil de lapoviță ajung și în zona Dobrogei, acolo unde se vor înregistra valori termice diurne de 3 – 7 grade Celsius. Noaptea, acestea vor coborî până la -9/-5 grade.

În Moldova se va înregistra o maximă de 0 – 6 grade Celsius. Nici această regiune nu este ferită de condițiile de lapoviță. Pe timp de noapte, temperatura va scădea până la -11/-7 grade.

Vremea în București

Prognoza meteo nu vine cu vești bune nici pentru zona Capitalei. Se anunță ploaie moderată pe timp de zi și o maximă de 4 grade Celsius. Noaptea, vremea se va strica și mai rău și este posibil ca precipitațiile să se transforme în ninsori slabe. Valorile termice diurne vor coborî până spre -2 grade.

Vremea la munte

Vremea la munte a intrat într-un proces de răcire și sunt așteptate fenomene meteo extreme, cum ar fi burniță, lapoviță și ninsori puternice. Maxima se va înregistra în jurul valorilor de -4/-2 grade, iar minima va scădea până la -13/-12 grade.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter