Anunț ANM! Caniculă și ploi torențiale zilele viitoare în România

De Oana Dinu, pe
Pe lângă caniculă și instabilitate atmosferică, zilele viitoare ne vom confrunta și cu disconfort termic ridicat, anunță ANM. Atenționarea este valabilă până duminică, 16 iunie, la ora 23. 

Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor țării și izolat caniculară în zonele vestice și sudice. După-amiaza, indicele de temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales la câmpie, potrivit ANM.

După ce ziua vor fi temperaturi ridicate, spre seară se vor semnala manifestări ale instabilității atmosferice, temporar accentuate. Zonele afectate vor fi cele de deal și de munte și local în restul teritoriului. Vor fi perioade în care va ploua torențial, vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Maximele vor avea valori cuprinse între 27 și 35 de grade, iar minimele vor scădea până la 12 – 24 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru București

Și în București vremea va fi deosebit de caldă, iar disconfortul la orele amiezii va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, pe durata întregului weekend, iar maxima se va situa în jurul valorilor de 32 – 24 de grade Celsius. După-amiaza și seara există șanse să cadă averse, posibil torențiale, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter