ANM, prognoza meteo 12 martie 2019. Vin ploile

De Oana Dinu, pe
Dacă în week-end temperaturile s-au situat mult peste media normală a acestei perioade, săptămâna debutează cu vești mai puțin bune în ceea ce privește starea vremii. ANM a anunțat vremea pentru ziua de marți, 12 martie 2019. 

Deși vremea se răcește, abia acum temperaturile se apropie de mediile normale ale acestei perioade de primăvară. Vor cădea și precipitații sub formă de ploaie moderată, se arată în prognoza meteo emisă de ANM. Maximele nu vor mai depăși 12 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între -4 și 6 – 7 grade pe parcursul săptămânii.

ANM, prognoza meteo în țară

În Maramureș, cerul va fi mai mult senin și se vor înregistra maxime de 7 – 9 grade Celsius. Minima va coborî până spre -6/-3 grade.

În Crișana, cerul va fi variabil și se vor semnala ploi slabe. Maxima se va încadra între 6 și 10 grade, iar minima între -5 și 0 grade Celsius.

În Banat, cerul va fi mai mult noros și sunt șanse ridicate de precipitații sub formă de ploaie. Valorile termice diurne vor varia între 8 și 12 grade, iar cele nocturne între -5 și 0 grade.

În Transilvania, cerul va fi variabil, conform prognozei meteo emisă de ANM. Și în această regiune există probabilitate de ploi slabe, iar maxima nu va depăși 10 grade. Noaptea, temperaturile vor scădea până la -7/-1 grad.

Ploi moderate se anunță și în regiunile Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

În Oltenia, maxima se va înregistra în jurul valorilor de 5 – 9 grade, iar minima va avea -4/1 grad.

În Muntenia, valorile termice diurne vor varia între 5 și 8 grade, iar cele nocturne între -2 și 2 grade Celsius.

În Dobrogea, maxima nu va depăși 5 – 7 grade, iar minima va coborî până spre 0 grade.

ANM, prognoza meteo în București

În zona Capitalei, doar marți se mai așteaptă precipitații sub formă de ploaie, iar după miezul nopții posibil trecător lapoviță și ninsoare. Se vor acumula cantități de precipitații cuprinse între 15 și 20 l/mp. Maxima se va înregistra în jurul valorii de 8 grade Celsius, iar minima se va apropia de 0 grade. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală între 35 și 45 km/h. De miercuri, cerul va fi temporar noros și se așteaptă valori termice diurne de 11 – 12 grade.

ANM, prognoza meteo la munte

Vremea la munte se va răci ușor, iar media temperaturilor maxime se va apropia de 0 grade. Media minimelor se va situa în general între -6 și 0 grade, cu excepția nopții de 13 martie, când va scădea până în jurul valorii de -9 grade. Temporar se vor semnala precipitații, predominant ninsori în intervalele 11 – 12 martie.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter