ANM anunță vreme rece pentru 2 martie 2019

De Oana Dinu, pe
ANM anunță vreme mohorâtă pentru 2 martie 2019, încărcată de fenomene meteo. Se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în majoritatea teritoriului.

După temperaturi desoebit de mari pentru această perioadă, vremea se răcește din pentru două zile. ANM estimează că în ziua de 2 martie valorile termice vor fi mult mai scăzute decât în zilele precedente. Se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie, lapoviță sau chiar ninsoare, se arată pe site-ul oficial al Agenției Naționale de Meteorologie.

De asemenea, ANM a emis mai multe avertizări de cod galben privind intensificările de vânt, pentru mai multe zone ale țării. Vitezele rafalelor vor atinge în jur de 55…60 km/h.

ANM. Cum va fi vremea în țară

În Maramureș, cerul va fi variabil, iar maxima se va înregistra în jurul valorilor de 3 – 6 grade Celsius. Minimele vor coborî până la -7/-4 grade.

În Crișana, vremea va fi mohorâtă și se vor semnala condiții de precipitații sub formă de ploaie. Maxima va varia între 5 și 9 grade, iar minima se va situa în jurul valorilor de -4/0 grade.

În Banat sunt șanse ridicate de ploaie, dar maxima va atinge 8 – 11 grade Celsius. Pe timp de noapte se vor înregistra temperaturi de -5/1 grad.

În Transilvania, ANM anunță condiții de ninsoare. Media regională a maximelor se va încadra între 2 și 9 grade, iar cea a minimelor între -11/-2 grade Celsius.

În Oltenia, vremea va fi închisă și se anunță condiții de ploaie. Totuși, temperatura diurnă se va menține la valori ridicate de 9 – 13 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la -3/2 grade.

În Muntenia, conform datelor ANM, probabilitatea de precipitații sub formă de lapoviță este ridicată. Valorile termice diurne vor crește până la 6 – 11 grade, iar pe timpul nopții, temperatura va scădea până la -5/1 grad.

Aceeași situație este și în Dobrogea în ceea ce privește fenomenele meteo. Maximele se vor înregistra în jurul valorilor de 4 – 8 grade, iar minimele vor scădea până la -5/-1 grad.

În Moldova, cerul va fi variabil și sunt condiții de ploaie. Se vor înregistra temperaturi de 1 – 7 grade pe timp de zi și de -7/-2 grade pe timp de noapte.

ANM. Cum va fi vremea în București

Vremea se va răci și în București. Cerul va fi parțial noros și se vor înregistra maxime de 6 – 7 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la 2 – 3 grade.

ANM. Cum va fi vremea la munte

Și la munte va ajunge valul de aer rece, astfel că soarele va dispărea de pe cer și își vor face apariția norii. Maximele se vor situa în jurul valorilor de -3/-1 grad, iar minimele vor coborî până la cel mult -5 grade.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter