ANM anunță ploi în weekend-ul 9, 10 martie 2019

De Oana Dinu, pe
Deși vremea a fost frumoasă pe parcursul întregii săptămâni, ANM anunță condiții de ploaie în mai multe regiuni ale țării, în weekend-ul 9, 10 martie. 

Începutul lunii martie ne-a adus vreme frumoasă și temperaturi peste media normală a acestei perioade de primăvară. Valorile termice vor fi în continuare ridicate, dar apar și condiții de ploaie, conform prognozei meteo emisă de ANM.

ANM. Vremea în weekend-ul 9, 10 martie la nivelul întregii țări

În Maramureș, vremea va fi închisă în ambele zile de weekend și se semnalează condiții de ploaie în această regiune. Maxima se va situa între 10 și 14 grade, iar minima între 2 și 6 grade Celsius.

În Crișana sunt, de asemenea, șanse de precipitații sub formă de ploaie. Valorile termice diurne se vor încadra între 11 și 15 grade sâmbătă și 13/17 duminică. Noaptea, acestea vor scădea la 1/7 grade, respectiv 4/6 grade.

În Banat, cerul va fi înnorat pe parcursul ambelor zile. Sâmbătă, maxima va atinge 13/16 grade, iar minima va scădea la 3/7 grade. Duminică, valorile termice vor fi mai ridicate. Pe timp de zi se vor înregistra 16/19 grade, iar noaptea vor fi 5/7 grade.

Și în Transilvania ANM estimează că vor fi condiții de precipitații sub formă de ploaie pe parcursul weekend-ului 9, 10 martie. Maximele se vor situa în jurul valorilor de 10 – 16 grade, iar minimele vor varia între -1/7 grade.

În Moldova, prognoza meteo arată vreme închisă și șanse de precipitații. Cu toate acestea, temperaturile se vor menține ridicate și în această zonă. Maximele vor avea în jur de 12/19 grade, iar minimele vor fi de 2/7 grade Celsius.

În Oltenia, sâmbătă cerul va fi variabil și există posibilitatea de precipitații sub formă de ploaie. Maxima se va înregistra în jurul valorilor de 14 – 19 grade, iar minima va coborî până spre 1 – 6 grade. Duminică vremea va fi mai frumoasă și mai caldă. Cerul va fi mai mult senin și temperatura diurnă ar putea atinge valori de 20 de grade.

În Muntenia, în prima zi de weekend se semnalează cer variabil și șanse de ploaie, dar duminică vremea se va îndrepta și va fi mai mult soare, dar se va răci ușor. Maximele pentru sâmbătă vor fi de 15 – 22 de grade, iar pentru duminică de 14 – 20 de grade. Minimele vor varia între 1 – 7 grade, respectiv 4 – 9 grade.

În Dobrogea, situația este asemănătoare. Cerul va fi variabil sâmbătă, cu probabilitate de ploi slabe, iar duminică va fi mai mult însorit. Regimul termic diurn va atinge valori de 13/20 grade în prima zi și 14/19 grade în cea de-a doua. Noaptea, temperaturile vor scădea la 5/9 grade, respectiv 7/10 grade.

Vremea weekend-ul 9, 10 martie în București

Ziua de sâmbătă va fi una caldă în zona Capitalei, cu o medie a temperaturii maxime de 17 grade Celsius. Dimineața și seara se vor înregistra valori termice de 12 – 14 grade, iar noaptea acestea vor scădea până la 7 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros. Duminică se va însenina, iar temperatura pe timp de zi ar putea atinge 18 grade. Pe timp de noapte, valorile termice vor coborî până spre 6 grade, conform meteo.ournet.ro.

Vremea weekend-ul 9, 10 martie la munte

Vremea la munte va fi în general frumoasă, dar există probabilitatea să apară temporar unele fenomene meteo, cum ar fi ploaie moderată sau chiar burniță. Maximele se vor situa în jurul valorilor de 2/7 grade Celsius. Pe timp de noapte, temperaturilor vor varia între -1/5 grade Celsius.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter