Alertă ANM. Ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în aproape toată țara

De Unica.ro, pe
Vremea va fi caracterizată în continuare de instabilitate atmosferică accentuată. ANM a emis atenționări meteorlogice pentru majoritatea regiunilor, valabile pentru zilele următoare.

Nici în următoarea perioadă nu vom scăpa de vremea rea, anunță meteorologii. Ploile torențiale, descărcările electrice, intensificările vântului, vijeliile și căderile de grindină se vor manifesta în aproape toată țara. Marți, aceste manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala îndeosebi în centrul și sudul țării, iar miercuri în zonele de deal și de munte, conform ANM.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor” au transmis specialiștii ANM în informarea meteo valabilă până mâine, 11 iunie, la ora 23.

Valorile termice diurne ar putea urca mâine până în jurul valorii de 33 de grade Celsius, iar miercuri și joi până la 34, respectiv 35 de grade.

Vremea ANM în București

În București, vremea va fi în general instabilă, cu înnorări temporar accentuată, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, în special după-amiaza și seara. Maximele se vor încadra între 27 – 29 de grade Celsius, iar minimele vor coborî până la 16 – 17 grade.

Vremea ANM la munte

Vremea se va încălzi la munte, iar maximele vor ajunge până în weekend-ul ce urmează în jurul valorii de 22 de grade, iar minimele se vor încadra între 11 și 13 grade. În perioada următoare, valorie termice vor scădea ușor, cu medii de 1 – 2 grade față de intervalul precedent. Se vor semnala averse temporare în fiecare zi, posibil mai însemnate de săptămâna viitoare.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter