6 cadouri de Crăciun pentru pretenţioşi

De Nicoleta Galeteanu, pe

Pentru mama, pentru sora mai mică, pentru el sau pentru prietenii de familie, cadourile pot fi intuite mai uşor. Dar ce le cumperi colegei sau cunoştinţelor de familie care te-au invitat în ultimul moment la masa de Crăciun?
Dacă nu ai nici cea mai mică idee, iată mai jos câteva idei care te vor ajuta să economiseşti timp prin magazine.

O sticlă de vin bun

Oamenii cu gusturi rafinate ştiu să aprecieză pe măsură o băutură fină dar mai ales cadourile elegante sub formă de sticlă, cu etichetă prăfuită şi colecţii rare, selecte.

Este probabil cel mai popular cadou, dar o sticlă de vin roşu de calitate va fi apreciat ca atare întotdeauna.
În plus, „o să vă încălzească pe dinăuntru şi o să contribuie din plin la atmosferă”, cum spun cei de la theliquorstore.ro, care îţi recomandă, printre altele, o sticlă de Brunello di Montalcino din 2005 produs pe podgoriile din Toscana. Vinul este produs de Banfi şi va merge perfect la preparatele de Crăciun din carne roşie.

Voucher cadou

Fie că este mama lui, mătuşa din America, ori prietena amicului prietenului tău, orice femeie se va bucura să se răsfeţe la un salon de înfrumuseţare. Spune-i că nu este musai să aleagă „o schimbare de look”. …Nu rezervă de fiecare dată cele mai plăcute surprize.

Aplicaţii iPhone

Cu siguranţă şi tu ai printre prietenii tăi amatori de iPhone şi iPad, pe care, cu fiecare ocazie cu care vă întâlniţi, sunt tot mai fascinaţi de aceste ingenioase „jucării”.
Devoratori „înrăiţi” ai gadgeturilor, niciunul dintre ei nu va refuza ultima cea mai uimitoare aplicaţie apărută în App Store.

Cărţi

Cineva spunea că „o carte este un prieten rece, dar sigur” şi se prea poate să fie aşa. Dar, în mod cert, nu va fi percepută la fel şi atunci când este oferită în dar.

Poate că va fi un cadou obişnuit, însă nu este deloc unul impersonal. Dimpotrivă, o carte este întotdeauna un cadou bine primit.
Poţi alege o colecţie de audiobook-uri sau o colecţie de reviste ştiinţifice, dacă persoana respectivă împărtăşeşte o astfel de pasiune.
Pentru tatăl-socru un abonament la o revistă lunară este de asemenea o idee binevenită, pentru că îl vei scuti de rutina drumului până la chioşc.

Decoraţiuni de Crăciun

Globuri de toate formele şi culorile, îngeraşi, clopoţei şi o sumedenie de alte decoraţiuni magice strălucesc în magazine şi supermarketuri.
Oricine adoră decoraţiunile de Crăciun, aşa că nu te sfii să umpli o cutie colorată cu podoabe şi ornamente

Chiar dacă găseşti cutii gata ambalate în magazine, un astfel de cadou va fi mult mai apreciat dacă îl vei face tu, pentru că poţi alege personal decoraţiunile, moderne, clasice, ori mai vintage, în funcţie de stilul în care e decorat apartamentul prietenilor tăi.

Alege o cutie veselă – găseşti unele haioase aici – aşază puţină beteală ce imită zăpada şi ornamentele speciale pe care le-ai ales din magazine.

Obiecte realizate manual

În pofida freneziei comerciale tipică sărbătorilor, există evenimente care surprind şi latura umană a Crăciunului, cum sunt iniţiativele caritabile.

Majoritatea târgurilor de cadouri din oraşe găzduiesc expoziţii cu obiecte realizate de copii mici, talentaţi, dar nevoiaşi, pe care oricine îi poate ajuta, dar nu degeaba, ci în schimbul muncii lor.

Alege un globuleţ, o felicitare ori o păpuşă tradiţională de Crăciun – sunt doar câteva idei de suveniruri pe care oricine va fi bucuros să le primească, ştiind că a contribuit la bucuria unui copil de Crăciun.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter