Foto: 5 plaje retrase din Europa

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cu dune de nisip, apă de un clar incredibil, palmieri şi valuri care se sparg de stânci, plajele ascunse ale Europei sunt locuri mirifice pentru un concediu în care să te izolezi…
… de stresul urban. Dacă te-ai plictisit de Kusadasi sau Antalya îţi propunem să descoperi cinci plaje absolut uluitoare care fascinează orice turist care naufragiază aici.

Praia Tocha – Portugalia

Această minunată aşezare poate fi descrisă foarte simplu: cel mai secret loc din Portugalia.

Situată pe în centrul coastei Portugaliei, plaja te frapează prin panorama sălbatică pe care o descoperi aici, cu dune albe de nisip – Dunas de Quiaios -, stuf, căsuţe pe picioroange şi bărcuţe pentru pescuit. Nu găseşti hoteluri, dar căsuţele primitoare care deschid uşa turiştilor pun la dispoziţie absolut tot ce este necesar.

Foto: 5 plaje retrase din Europa

Cala Luna – Sardinia

Cu Coasta ei de Smarald, Sardinia este deja o insulă „şlefuită” de turiştii excentrici. La sud de Cala Gonone, însă, se află Cala Luna, o plajă de o unicitate aparate, nepălită încă de luxul acestora. Deosebită de celelalte plaje vecine în special prin forma sa, numele ei provine de la forma de semilună a golfului, plaja este o adevărată minune a naturii, cu nisip alb, stânci de calcar şi mărginită leandri roz.

Plaja se află la câţiva kilometri de staţiune şi poţi ajunge cu barca sau feribotul.

Foto: 5 plaje retrase din Europa

Finistère – Franţa

Franţa nu se laudă doar cu plajele sale excentrice de la Nisa şi Monaco. Dacă te aventurezi pe coasta Bretaniei ai senzaţia că ai ajuns la „capătul pământului”, aşa cum de altfel se numeşte cea mai seducătoare plajă a golful Baie des Trépassés, Finistère, o plajă de-a dreptul virgină şi cel mai vestic punct al Franţei, care pare ultimul loc de pe pământ. 

Foto: 5 plaje retrase din Europa

Las Teresitas – Insulele Canare

Cu nisip auriu adus din Sahara, apă de un albastru incredibil, palmieri şi munţi în spate, Las Teresitas este una dintre cele mai spectaculoase plaje din popularele Insule Tenerife, care oricum nu duce lipsă de peisaje mirobolante. Are nu mai puţin de 140 de plaje impresionante, dar cea mai populară vedere pe care o poţi cumpăra din Insulele Canare este intitulată Las Teresitas. Plaja este situată în nordul insulei, la 5 kilometri nord de Santa Cruz de Tenerife.

Foto: 5 plaje retrase din Europa

Sandwood Bay – Scoţia

Unul dintre ţinuturile mitice unde au dat naştere poveştile cu sirene, Sutherland este o regiune unică ce emană un pitoresc exotic plajelor sale.

Deşi se întinde mai mult spre nordul Scoţiei, coasta de vest este o bijuterie scăldată în apele Atlanticului de o frumuseţe naturală uluitoare. Plaja cu dune de nisip alb, spicuri de iarbă şi munţii stâncoţi în depărtare fac din acest peisaj un loc cu adevărat sublim.

Foto: 5 plaje retrase din Europa

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter