5 oraşe pe care să le vizitezi toamna

De Nicoleta Galeteanu, pe

Vremea mai răcoroasă, lipsa aglomeraţiei, preţurile mai bune dar mai ales peisajul splendid creat de coloritul incredibil al frunzelor compun atmosfera perfectă…
…pentru un sejur relaxant la început de toamnă.

Dacă te bate gândul să rezervi un city break, iată cinci oraşe în care te vei simţi minunat.

Amsterdam

Un amestec îmbietor de tradiţie, modernism şi atmosfera boemă, Amsterdam este locul în care toată lumea se poate simţi în largul ei.

Dacă ai ratat lalelele de primăvară, fă o vizită acum, când oraşul este poate cel mai ospitalier cu turiştii. În primul rând, pentru că este mult mai plăcut fără furnicarul de turişti din nopţile de vară, şi mai apoi pentru că vremea este perfectă pentu plimbările pe canalele oraşului.

Dar mai presus de toate, Amsterdam este absolut îmbietor surprins în peisajul mirific al toamnei, cu parcuri pictate de culorile toameni şi morile sale de vânt.

Florenţa

Pitorescul etern al oraşului din inima Toscanei este de necontestat, însă toamna atmosfera Florenţei este greu de descris.

Peisajele absolut spectaculoase – colinele sale în apusul soarelui, podgoriile întinse care aşteaptă să fie culese, căsuţele şi oamenii primitori fac ca oraşul să pară desprins dintr-o pictură murală.

Gurmanzii pot savura acum cele mai bune trufe la restaurante, struguri proaspeţi şi vin abia făcut. Nu trebuie să ratezi festivalurile vinului care animă regiunea Toscanei la început de toamnă.

Munchen

Septembrie şi octombrie sunt fără îndoială cele mai potrivite luni în care să surprinzi adevărata distracţie din oraşul berii.

Oktoberfest şi alte festivaluri consacrate care animă Munchen-ul toamna adună milioane de turişti din toate colţurile lumii, aşa încât vacanţa nu va fi deloc monotonă dacă alegi un city break în Germania.

Poţi opta însă pentru un hotel mai departe de centrul oraşului, ca să te poţi reface pentru a doua zi de distracţie.

Pentru pasionaţii de fotografii, Bavaria este absolut fascinantă în această perioadă.

Galway

Vara aici poate fi anostă şi mult prea liniştită pentru cineva care iubeşte atracţiile estivale, dar toamna este de-a dreptul senzaţională dacă ajungi în Irlanda. Nu atât temperatura răcoroasă şi plăcută, cât mai ales atmosfera care musteşte de festivaluri tematice şi petreceri cu bere irlandeză.

În septembrie, Festivalul Oyster animă oraşul Clarenbridge an de an, iar dacă mergi în octombrie, nu rata faimoasele curse cu cai – Galway Races.

Larnaca

Dacă nu ai ajuns să te bucuri de plajă în acest an, sau vrei să te bucuri în continuare de soare, Larnaca sigur te va cuceri.
Aproape nicăieri în zona Mării Mediterane vara nu întârzie mai mult să plece ca în Cipru.

Nouă ore de soare, temperatură de 28 de grade Celsius şi apa caldă a mării sunt doar perfecte pentru un sejur exotic în plină toamnă.

Aflat pe coasta de sud a Ciprului, oraşul este bine cunoscut pentru plajele sale frumoase, curate şi viata de noapte vibrantă. Phinikoudes, celebra zonă de promenadă a oraşului, cu cafenele, baruri, cluburi si restaurante pe plajă, devine deosebit de aglomerată în această perioadă.
 
Foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter