5 iunie 2012: Ziua Mondială a Mediului

De Laura Davidescu, pe

Nu ştiu cât de preocupaţi de ecologie erau oamenii în 1972, anul când Naţiunile Unite au decis ca pe 5 iunie să se celebreze Ziua Mediului. Astăzi, să fii „verde” nu mai e doar o modă, ci un mod de viaţă pe care ni-l dorim cu toţii.

Ziua Mediului este celebrată pe toată planeta printr-o mulţime de manifestări, care includ parade de biciclete, concerte, concursuri de afişe în şcoli, plantări de copaci, acţiuni de reciclare sau campanii de curăţenie. Anul acesta, tema sărbătorii a fost “economia verde”, aşa că multe companii s-au mobilizat să-şi facă auzite programele sustenabile şi de responsabilitate faţă de mediu. Iată şi câteva exemple.

Romprest, compania care se ocupă de curăţenia stradală în câteva zeci de localităţi şi câteva sectoare din Bucureşti, anunţă că protejează mediul folosind soluţii eco pentru spălatul stradal şi prin folosirea apei din puţuri proprii, dar şI prin numeroase acţiuni şI programe de educaţie ecologică.

De asemenea, Bismark Solutions declară cu mândrie că reciclează şi colectează uleiurile de gătit şi alte grăasimi folosite în restaurante, fast-food-uri şi de către fabricanţii de produse alimentare.
Fără legătură cu economia, poţi profita de Ziua Mediului pentru a vizita astăzi gratuit Grădina Botanică din Bucureşti, mai ales că serele mari şi cele vechi vor fi astăzi deschise în mod special.

Iar dacă te afli la Cluj, la TIFF, poţi asista la proiecţia filmului GasLand (regia Josh Fox),în secţiunea EcoTIFF, la cinema „Florin Piersic”, de la ora 18:00. Documentarul arată cât de poluante pentru apă sunt tehnicile de extacţie a gazelor naturale de pe teritoriul Statelor Unite.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter