5 cimitire pe care trebuie să le vizitezi într-o viaţă

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 25 mai 2021, 16:28

Atunci când te gândeşti la atracţii turistice şi destinaţii de vacanţă nu iei în calcul un cimitir. Cu toate astea, există în lume câteva cimitire care merită vizitate, deoarece sunt pline de istorie, monumente impresionante şi mister. Vezi 5 cimitire pe care trebuie să le vizitezi într-o viaţă.

Săpânţa

5 cimitire pe care trebuie să le vizitezi într-o viaţă
Cimitirul vesel de la Săpânţa, Maramureş este destul de cunoscut la noi în ţară. Dar şi străinii au auzit de simpaticul cimitir, cu pietre funerare viu colorate şi mesaje haioase, în versuri, despre viaţa şi moartea celor care se odihnesc acolo.
Nu trebuie ratat dacă aveţi drum prin Maramureş, mai ales că pietrele funerare sunt pictate şi vopselurile se curăţă de la ploi şi vreme rea.
Nu se ştie niciodată când toate pietrele funerare din Cimitirul Vesel vor fi spălate de ploi şi generaţiile mai tinere vor renunţa la tradiţie.

Green-Wood, Brooklyn, New York

5 cimitire pe care trebuie să le vizitezi într-o viaţă
Cimitirul Green-Wood, din New York este un loc cu multă istorie. Aici se odihnesc generaţii de oameni de afaceri, avocaţi, arhitecţi, politicieni şi celebrităţi în cele peste 600.000 de morminte.
Aici îi puteţi vizita pe fondatorul imperiului de jucării F.A.O. Schwartz, producătorul de piane performante Henry Steinway, sau magnaţii Charles Pfizer şi William Colgate.

Vechiul cimitir evreiesc din Josefov, Praga

5 cimitire pe care trebuie să le vizitezi într-o viaţă
Cel mai vechi din listă, cimitirul evreiesc din Praga are o piatră funerară din 1439, ultima fiind adăugată în 1787.
Pietrele funerare sunt atât de vechi încât s-au strâmbat şi tot cimitirul arată de parcă tocmai au picat din cer şi s-au înfipt în unghiuri diferite.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter