10 personalităţi influente în 2011

De Nicoleta Galeteanu, pe

Colin Firth, rapperul Kanye West sau muncitorii de la Fukushima se regăsesc în topul celor mai influente personalităţi ale anului 2011.
De la eroi care şi-au riscat viaţa şi până la actori iubiţi în toată lumea, topul anual întocmit de revista Time Magazine reuneşte peste 200 de personalităţi influente, care au câştigat prin diferite forme de exprimare admiraţia oamenilor din întreaga lume.

1. Muncitorii de la Fukushima

Catalogat ca fiind al doilea cel mai dezastruos accident nuclear din istorie după cel de la Cernobâl, situaţia de la centrala Fukushima ar fi putut să fie de proporţii epice. Cei 50 de muncitori au ales în schimb să lupte pentru a ţine situaţia sub control, chiar dacă au făcut-o cu preţul vieţii lor.
Acum, salvatorii de la Fukushima şi eroii Japoniei îşi aşteaptă moartea, din cauza radiaţiilor la care sunt expuşi.

2. Kanye West

Unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai momnetului, Kanye West a urcat rapid în topuri cu albumul „My Beautiful Dark Twisted Fantasy”.

Peste 2,8 milioane de fani îi susţin faima, averea şi pernele îmblănite ale artistului care, deşi nu a atins recordul de fani ai lui Gaga, este, se pare, o persoană publică mai influentă decat artistă.

3. Colin Firth

Laureat cu Oscar pentru intrepretarea rolului din filmul „The King’s Speech”, marele câştigător al Academiei Americane de Film în acest an, Colin Firth a cucerit se pare inima cinefilior din toată lumea.

4. Charlie Sheen

Controversatul actor în vârstă de 45 de ani, deşi protagonist a numeroase scandaluri persoanale şi profesionale, rămâne ( poate cu atât mai mult datorită acestora), una dintre persoanele influente ale anului. Fanii nu l-au dorit niciodată plecat din sitcomul de sucecs „Doi bărbaţi şi jumătate”, dar se pare că fanii l-au urmărit necondiţionat în turneele sale live prin SUA. Numai pe Twitter, actorul a stabilit un record de fani – un miliom de „twitteri” peste noapte.
 

5. Mark Zuckerberg

Filmul care a candidat serios la oscar, „The Social Network” a fost o campanie solidă pentru Facebook, dar Zuckerberg a dus-o apoi din scandal în scandal. Filmul este o aparentă biografie a tânărului antreprenor, dar este inspirată în mare parte din cartea lui Ben Mezrich, „The Accidental Billionaires”, ceea ce, se pare, ar fi distorsionat adevărata poveste din spatele Facebook, dar mai ales au defăimat imaginea lui Zuckerberg. Notorietatea reţelei Facebook rămâne însă indubitabilă.

6. Minerii din Chile

Întreaga lume a fost mişcată de drama celor 33 de mineri blocaţi aproape 70 de zile într-o mină din Chile. Oamenii din toată lumea s-au rugat pentru aceştia şi au stat cu sufletul la gură să afle veşti despre curajoşii mineri, iar misiunea de salvare s-a transformat într-un fenomen mediatic global.
Unii dintre aceştia s-au întors în mină.

7. Michelle Obama

Prima Doamnă a Statelor Unite nu este doar un trendsetter, aşa cum este ea apreciată de doamne. Michelle Obama are însă şi alte ocupaţii mai constructive decât să stabilească stilul în modă.

Aceasta este implicată în numeroase campanii notabile care luptă împotriva obezităţii – „Let’s Move!” – sau pentru încurajarea oamenilor să mănânce sănătos.

8. Prinţul William şi Kate Middleton

Dacă mai era novie să argumentăm de ce Kate şi William reprezintă doi dintre cei mai influenţi oameni din lume, îţi spunem doar atât: nunta reglă a fost urmărită pe întreg globul, iar rochie sa de mireasă a fost copiată într-un timp record de câteva ore.

9. Silvio Berlusconi

Prim ministrul italian este o persoană influentă, dar nu pentru activitatea sa politică, surprins tot mai des dormind la evenimente. Are 74 şi nu este străin de scandaluri sexuale. Dimpotrivă, îl atrag ca un magnet.

Acuzat de relaţii sexuale cu minore sau că a plătit prostituate, controversatul politician a explicat că petrecerile sale sunt afaceri „elegante”.  

10. Beyoncé     

Ei bine, nu este Lady Gaga, ci Beyoncé cea care şi-a adjudecat din nou statutul de cea mai apreciată cântăreaţă pop.

Cu 16 premii Grammy în total, dintre care şase le-a câştigat anul trecut, cântăreaţa deţine mai multe trofee muzicale şi decâ Barbra Streisand, Celine Dion sau Tina Turner.

În clasament se regăsesc şi fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, cancelarul german Angela Merkel, actorul Zach Galifianakis, Sandra Bullock, Susan Boyle sau Wael Ghonim şi eroul revoltei egiptene.

*Ordinea clasamentului Times este aleatorie.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter