Vremea ANM: Cod portocaliu de viscol puternic

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 07 februarie 2022, 16:32

ANM anunță că după o perioadă cu temperaturi peste normalul perioadei, vremea se schimbă radical. Se vor înregistra fenomene meteo precum viscol, ninsori și vânt puternic.

ANM a emis mai multe avertizări de tip cod galben și cod portocaliu de vreme rea pentru mai multe zone ale țări. Acestea sunt valabile până mâine seara, 8 februarie, la ora 20.00.

Cod portocaliu de viscol puternic

În interval 07 februarie, ora 22 – 08 februarie, ora 20, ANM a emis un cod portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură.

La altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curburăvântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută, potrivit ANM.

În intervalul 07 februarie, ora 18 – 08 februarie, ora 20, Agenția Națională de Meteorologie avertizează că va viscol și în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni.

În Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.   

Potrivit ANM, în zona înaltă, vântul va continua să aibă intensificări până în dimineața zilei de joi (10 februarie).

Citește și: Cum a slăbit Andra 7 kilograme în două luni. „Țin o dietă”

Paris Jackson: „Nu am avut relații doar cu femei și bărbați”

Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie secretul snițelelor perfecte: „Dacă brevetam ideea atunci, eram milionar azi”

Anca Țurcașiu, despre viața după divorț: „Este greu să faci o schimbare majoră”

Cod galben ANM: intensificări ale vântului

În intervalul 08 februarie, ora 05 – 08 februarie, ora 20, în Dobrogea, estul Munteniei și Moldova, vremea va fi caracterizată de vânt puternic.

Vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea și în estul Munteniei, apoi și în Moldova, cu rafale de 55…65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pe alocuri și în restul teritoriului, cu viteze în general de 50…55 km/h, îndeosebi în centru și sud-vest, mai notează meteorologii.

Un alt cod galben de viscol și ninsori va fi valabil în anumite zone ale țări până astăzi, la ora 15.

Local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitate scăzută. Local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter