Vremea ANM: Cod galben de vânt puternic

De Unica.ro, pe

ANM a emis un cod galben de vânt, valabil până astăzi, 8 februarie, la ora 20:00. În vigoare este și un cod portocaliu de viscol puternic în zonele montane.

ANM a emis mai multe avertizări de tip cod galben și cod portocaliu de vreme rea, ce vizează mai multe zone ale țării.

Cod galben de vânt

Astăzi, 8 februarie, de la ora 11:00 și până la ora 20:00, este în vigoare un cod galben de vânt puternic în Dobrogea, estul Munteniei, Moldova, Carpații Meridionali și de Curbură.

În Dobrogea, estul Munteniei și în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale de 55… 65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70… 80 km/h.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 50…55 km/h, vor fi pe alocuri și în restul teritoriului, dar mai ales în centru și sud-vest, a transmis ANM.

Citește și: Cum arată masca doar pentru nas inventată de sud-coreeni

Cum și-a început Anamaria Prodan cariera în afaceri

Anca Țurcașiu, despre viața după divorț: „Este greu să faci o schimbare majoră”

Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie secretul snițelelor perfecte: „Dacă brevetam ideea atunci, eram milionar azi”

Vremea ANM: Cod portocaliu de viscol puternic

În același interval de timp, este în vigoare și o avertizare de tip cod portocaliu de viscol puternic în zona montană.

La altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curburăvântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. 

De asemenea, în intervalul 08 februarie, ora 20:00 – 09 februarie, ora 18:00, va fi cod galben de viscol puternic în mai multe zone ale țării.

În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h. La altitudini de peste 1600 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

În estul țării, pe parcursul zilei de miercuri (09 februarie), local vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50…55 km/h, mai notează ANM.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter