Vremea ANM: Cod galben de vânt puternic

De Unica.ro, pe

ANM a emis un cod galben de vânt puternic, valabil în mai multe zone ale țări. Vremea se va răci accentuat înspre finalul săptămânii, mai atrag atenția meteorologii.

În intervalul 6 octombrie, ora 12:00 – 8 octombrie, ora 10:00, ANM a emis un cod galben de vânt puternic și a transmis o informare meteorologică cu privire la vremea din următoarele zile.

ANM: Cod galben de vânt puternic

Potrivit ANM, în intervalul 6 octombrie, ora 12:00 – 8 octombrie, ora 10:00, „vântul va avea intensificări în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45… 55 km/h, iar local în Banat și sudul Transilvaniei, peste 55… 60 km/h.”

De asemenea, pentru județul Caraș-Severin a fost emis un cod galben de vânt puternic.

Local în județul Caraș-Severin, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 60… 80 km/h, iar în sudul județului, peste 90… 100 km/h.

Vreme se va răci accentuat

ANM a mai transmis că vineri și sâmbătă (8 și 9 octombrie) „vremea va deveni deosebit de rece, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde îndeosebi jumătatea de sud a țării, iar la munte, în general la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mixte.”

Procesul de răcire va continua și în următoarea perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra în jurul valorilor de 10 – 16 grade în majoritatea regiunilor. Minimele vor coborî și ele la valori ce nu vor depăși 6 grade. În estul Transilvaniei acestea ar putea fi ușor negative.

La munte, maximele se vor încadra între 4 și 10 grade, iar minimele vor coborî chiar până la -4 grade.

Citește și: Divorțul dintre Andreea Bălan și George Burcea s-ar fi încheiat. Actorul a spus de ce a durat atât de mult procesul

S-a dus să asiste la nașterea copilului său, iar asistentele l-au pregătit pentru o operație de care nu avea nevoie

Casa de modă Givenchy, aspru criticată din cauza unui colier. Cum arată accesoriul

Ce a găsit Oana Sîrbu în cabina de teatru a Stelei Popescu, la patru ani de la moartea actriței

Prognoza meteo pentru București

Vremea va fi răcoroasă în București astăzi și mâine (6 și 7 octombrie). Temperatura maximă va fi de 17 -18 grade, iar cea minimă de 7 – 9 grade. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale în jurul a 40 km/h.

În intervalul 7 – 8 octombrie, ora 10:00, valorile termice vor scădea sub media normală a acestei perioade. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 6 – 8 grade.

Cerul va fi mai mult noros, dar condițiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare începând din a doua parte a zilei, cu viteze la rafală de 45…50 km/h, a mai anunțat ANM.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter