Vremea ANM: Cod galben de ninsori abundente

De Unica.ro, pe
ANM a emis un cod galben de ninsori abundente pentru mai multe regiuni. Meteorologii avertizează că vremea va fi deosebit de rece, cu valori termice mult mai scăzute decât mediile normale pentru această perioadă. 

Iarna s-a întors în România, cu vreme deosebit de rece și ninsori abundente. Regiunile din sudul țării se află sub cod galben, potrivit ANM.

Informarea meteo emisă de ANM încă de ieri, de la ora 23.00, arată că „aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.”

Va ninge slab în Transilvania, Moldova și restul zonei montane. Vântul va avea unele intesificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, unde va avea „viteze în general de 45 – 55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig”.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane.

De asemenea, ANM atrage atenția că „vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8 – 10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.”

Informarea este valabilă până joi, 11 martie, ora 10.00.

Citește online gratuit numărul de martie al revistei Unica

Vremea ANM. Cod galben de ninsori abundente

În intervalul 10 martie, ora 03:00 – 11 martie, ora 06:00, ANM a emis un cod galben de ninsori abundente și depuneri consistente de zăpadă.

„În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20 – 30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.”

Vremea în București

Și în București vremea va deveni deosebit de rece. Până în dimineața zilei de joi, 11 martie, temporar va ninge abundent. Stratul de zăpadă care se va depune va ajune la grosimi de 8 – 10 cm. Vântul va avea unele intensificări ce pot atinge la rafală 45 – 55 km/h, viscolind ninsoarea și amplificând senzația de frig. Maximele se vor încadra în jurul valorii de 0 – 1 grade pe parcursul zilei de astăzi, însă mâine dimineața, 11 martie, va scădea până spre -3/-2 grade.

Vremea se va menţine deosebit de rece şi pe parcursul zilei de joi (11 martie) şi în special în cursul nopţii de joi spre vineri (11/12 martie), când temperatura minimă va fi de -8/-6 grade” – mai notează ANM. 

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter