Vremea ANM: Cod galben de caniculă și ploi abundente

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 16 iulie 2021, 14:11
ANM a emis atenționări de tip cod galben de caniculă și ploi abundente, dar și o avertizare de tip cod portocaliu de averse torențiale. Acestea sunt valabile astăzi, 16 iulie, și mâine, 17 iulie. 

Fenomene meteo extreme, de la caniculă la ploi abundente, se vor semnala în toată țara, atrage atenția ANM. În timp ce în vestul teritoriului vor predomina aversele torențiale, ploile și vijeliile, pentru celelalte regiuni meteorologii anunță val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

Cod portocaliu de ploi abundente, grindină și vijelii

În intervalul 16 iulie, ora 10:00 – 17 iulie, ora 06:00, „în județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Alba și Hunedoara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.”

ANM anunță „averse torențiale, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.”

Vremea ANM: Cod galben de ploi torențiale

Perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină” vor fi și „în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și zona de munte, iar seara și noaptea și în vestul Olteniei”, în intervalul 16 iulie, ora 10:00 – 17 iulie, ora 10:00.

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp”, au mai precizat meteorologii. 

Citește și: Andreea Bănică, dezvăluiri surprinzătoare din viața intimă: E soțul meu, ce nu am voie?

Iulia Albu, schimbare majoră de carieră: ce face după plecarea de la Pro TV

Cum a reacționat iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, când a aflat că fostul lider PSD urmează să fie eliberat

Mirela Vaida, amenințată de fratele lui Ioniță de la Clejani

Atenționare ANM de tip cod galben pentru caniculă

Astăzi, 16 iulie, și mâine, 17 iulie, vremea va fi extrem de călduroasă în regiunile estice și sudice.

„Valul de căldură va persista și local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile extracarpatice”, arată vremea ANM. 

În regiunile sudice și estice vremea se va menține caniculară și în următoarele zile„, mai atrag atenția specialiștii. 

Caniculă și în București

Vremea va fi călduroasă și în Capitală, iar la amiază va deveni caniculară. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Potrivit ANM, „cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34…36 de grade, iar cea minimă de 18…21 de grade.

Vremea ANM la munte

La munte vremea se va menține caldă. Media valorilor termice pe timp de zi se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Noaptea, temperaturilor vor scădea până la o medie de 12 grade.

Din 15 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar pe arii extinse se vor semnala averse, local însemnate cantitativ.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter